motorversenyzés

2021.07.20. 17:03

Dupla dobogó törött lábbal

A Spanyol Superbike Bajnokságban a fehérvári motoros, Kovács Bálint hatalmas esése után mindkét futamon kategóriájának harmadik helyén végzett.

Beke Zsombor

Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team által menedzselt fiatal versenyző jó előjelekkel vághatott neki a barcelonai fordulónak, hiszen a hétvége előtt cseh csapatával, a New2Projecttel tesztelt már korábban a katalán főváros környékén található pályán. A szabadedzéseken is jól haladtak a beállításokkal, Kovács Bálint mindkét gyakorláson kategóriájában első, míg az összetettben az ötödik hely körül végzett. Aztán jött a kvalifikáció...

– Időmérőn az első körömmel kvalifikáltam magam a futamra – nyilatkozta az időmérőn a kategória második helyén végző Kovács. – A második próbálkozáson a harmadik kanyarig jutottam csak. A pálya ezen részén már a pénteki szabadedzésen is megúszott alattam a motor, a hátsó új gumi nem volt még üzemmeleg. Akkor még meg tudtam fogni, sajnos szombaton már nem, ugyanúgy elindult a hátulja, megpróbáltam kimozogni a csúszást, de nem sikerült.

A magyar motorversenyző nagy tempónál esett el, a bal lábával és kezével próbálta tompítani az ütést. Előbbiről az itthoni vizsgálatok kimutatták, hogy eltört.

Fotó: H-Moto Team

– Az esés után közvetlenül alig kaptam levegőt. Gyorsan kisétáltam a pálya mellé, akkor még rengeteg adrenalin dolgozott bennem, de már éreztem akkor is, hogy a bal lábamra nem olyan jó érzés ráállni. A korláton túl gyorsan elfeküdtem, mert tényleg nehezen kaptam levegőt. Az egész hétvége alatt nem gondoltam volna, hogy a lábfejemmel ekkora baj van, fájt, de nem számítottam törésre.

Kovács a futamokon ha nem is százszázalékos állapotban, de el tudott indulni, sőt mindkétszer a harmadik helyen végzett, így mindössze hét pont a hátránya az Open 1000-es kategória éllovasa, Marc Miralles mögött.

– A szombati verseny egyszerűbb volt, ugyan fájt a lábam és a kezem is, de a fájdalomcsillapítók megtették a hatásukat. Ahogy kialudtak a lámpák, már csak a futamra koncentráltam. A vasárnapi versenyre nehezebb volt odaállnom, az éjszaka alvás közben nem mindig tudtam figyelni a végtagjaimra, így a lábam is, de leginkább a kezem dagadt be. A délelőtti bemelegítő edzésen mindössze egy kört tudtam csak teljesíteni, de a pihentetésnek és a kezeléseknek hála végig tudtam menni ezen a futamon is.

Kovács Bálint szerencséjére a következő fordulót csak augusztus végén, Navarrában rendezik meg. Jelenleg a motorversenyző bal lábfeje gipszben van, a következő napok vizsgálatai mondják meg, hogy pontosan mennyi kihagyásra kell számítania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában