Élete lehetősége

2021.06.18. 21:46

Pethő Ákos Nyíregyházán folytatja

Négy éve került Fehérvárra, az utánpótlásban ért el sikereket, valamint dolgozott a felnőtt együttes szakmai stábjában. Pethő Ákos viszszatér Nyíregyházára.

Horog László

Pethő Ákos korosztályos aranyérmek után az élvonal újoncánál, a nyíregyházi felnőtteknél folytatja Fotó: Horog László

Friss bajnoki aranyérmesként, az U18-as fiú korosztály legjobb csapatától érkezett Fehérvárra 2017 nyarán. Az Albánál sem maradtak el a sikerek, 2018-ban és 2019-ben bajnokok lettek a koronázóvárosiak. Tavaly veretlenül vezették a tabellát, azonban pandémia miatt nem hirdettek végeredményt. Pethő U20-as együttese idén a 4. helyen jutott a fináléba, ezüstérmes lett a Körmend mögött. Pár nappal később aláírt Nyíregyházán, az élvonalba visszajutó nyírségiek vezetőedzője lesz az élvonalban. Két éve dolgozott az Alba felnőtt stábjában is, segítette Jesus Ramirez, Arie Shivek és Forray Gábor munkáját, sőt, a katalán tréner távozása és az izraeli szakvezető érkezése közötti időszakban két meccsen vezetőedzőként dirigált, mindkét bajnokiját megnyerte.

– Nagy lehetőséghez jutottam. Az U20-as bajnoki döntő után ültem le tárgyalni a Hübner Nyíregyháza vezetőivel, gyorsan megállapodtunk – mondja a 36 esztendős tréner. – Előzőleg egyeztettem a fehérváriakkal, akik megértők, segítőkészek voltak, az elnök, Balássi Imre és Simon Balázs ügyvezető azt mondta, számítottak rám az új edző, Dejan Mihevc stábjában, valamint az utánpótlásban is, de elfogadták, hogy hatalmas előrelépés, ha vezetőedzőként dolgozhatok a legmagasabb osztályban, kétéves szerződéssel. Amúgy nem így készültem, két hónappal ezelőtt az volt a fejemben, az Albával érmet szerzünk, ebből következően kilépünk a nemzetközi porondra, maradok másodedző. Komoly lehetőség lett volna, ha megmutathatjuk magunkat külföldi együttesek ellen.

Pethő Ákos korosztályos aranyérmek után az élvonal újoncánál, a nyíregyházi felnőtteknél folytatja Fotó: Horog László

Az ország keleti oldalán ismerős közegbe kerül, itt kosárlabdázott, majd edzősködött, mindenkit ismeri a klubnál. „A szezon közben váltottak, Boris Maljkovic ült le a kispadra, vele abban állapodtak meg, a nyáron új edző érkezik, ő másodedzőként folytatja. Én lettem a vezetőedző, tulajdonképpen számítottam a megkeresésre. Június 30-ig az időmet Fehérváron töltöm, edzéseket vezénylek az utánpótlásnak, új állomáshelyemen augusztus közepén kezdjük a munkát. Újoncként a cél a bennmaradás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában