Hunyadi DSE

2021.06.29. 21:07

Kora reggeli száguldás, gyalog

Tóth Norbert révén bronzéremmel tért haza az Atlétikai Magyar Bajnokságról a Hunyadi DSE. Csörgő Dórát sérülés hátráltatta.

Németh Krisztián

Tóth Norbert (jobbra) a dobogó harmadik fokán

Fotó: HDSE

A szervezők a hőség miatt szinte a kora reggeli órákra hozták előre a rajtokat, hogy a gyaloglók kevésbé legyenek kitéve a hőségnek. Így az a ritkán előforduló eset történt, hogy a nyolcórás start időpontjában mindössze a gyaloglók, az edzők és a versenybírók voltak a pályán.

Tóth Norbert (jobbra) a dobogó harmadik fokán
Fotó: HDSE

A női 5000 méteren induló Csörgő Dóra a hetedik helyen ért célba 26.33.89-es idővel. Dóra sérülten teljesítette a távot, így annyi elvárás volt vele szemben, hogy jó érzéssel teljesítse a távot, ügyelve arra, hogy ne terhelje a lábát jobban annál, mint ami még beletartozik a komfortzónájába. A férfiaknál 5000 méteren Tóth Norbert a rajthoz állók ismeretében hozta a papírformát, és harmadik lett Miklós Domonkos (BHSE) és Tokodi Dávid (FTC) mögött. Időeredménye: 22.39.99, és ebbe a teljesítménybe még az is belefért, hogy 3600 méter után 30 másodperces büntetést kapott, emiatt ki kellett állnia az úgynevezett boxutcába, mivel volt három figyelmeztetése technikai okok miatt. A figyelmeztetések jogosak voltak az erre a versenyre meghívott nemzetközi bíróktól.

A következő időszakban a regenerációé a főszerep, mivel csak augusztus végén, szeptember elején lesz újra gyaloglóverseny Magyarországon. A Hunyadi DSE-nél bíznak abban, hogy Csörgő Dóra sérülése rendbe jön, illetve Tóth Norbert esetében technikailag sikerült előrelépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában