Gyaloglás

2021.06.23. 13:05

Hunyadi DSE: Mindenki csúcsot döntött az ob előtt

A 37. Honvéd Kupán már rég nem koptatott számban álltak rajthoz a Hunyadi DSE gyaloglói. 3000 méteren az országos bajnokságra készülő Csörgő Dóra és Tóth Norbert is élete legjobb idejét teljesítette.

Ferencz Balázs

Csörgő Dóra

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

- Ezek az egyéni csúcsok becsapósak – mosolygott Őze Tibor, a Hunyadi DSE vezetőedzője akkor, mikor értékelte versenyzői teljesítményét. Ugyanis 3000 méteren évek óta nem rendeztek versenyt a felnőttek számára, a végül hatodik helyen célba érő Csörgő Dóra (14 perc 56,87 mp.) és a negyedik pozícióban végzett Tóth Norbert (12 perc 52,49 mp.) is 15-16 éves korukban gyalogoltak utoljára három kilométeren. Vagyis mindenki a legjobbját gyalogolta a Bregyó-közi rekortánon.

- Ettől függetlenül Tóth Norbert teljesítménye megsüvegelendő, abszolút értékben is jó eredmény – mondta Őze Tibor. – Dórától ez egy jó átlagos eredmény. Kicsit jobb időt reméltem tőlük, azonban jelen pillanatban ez a realitás. Azt várom mindkettőjüktől, hogy a debreceni felnőtt országos bajnokságon szerepeljenek jobban.

Csörgő Dóra
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tóth Norbert a versenyt megelőzően Litvániában 20 kilométert gyalogolt, nem is tudott készülni igazán, „munkából” versenyzett. Csörgő Dóra most kezd újra magára találni, hiszen hosszasan bajlódott egy makacs ülőideg-gyulladással. Edzője már azzal is elégedett volt, hogy fájdalom, sérülés nélkül tudta legyalogolni a távot.

Tóth Norbert
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Vasárnap délelőtt a debreceni országos bajnokság 5000 méteres gyalogló száma lesz számukra az igazi értékmérő.

- Norberttől többet várok. Szeretném, ha az első négyben végezne, s erre megvan minden esélye, jó formában van – vélekedett a tréner. – Dóra a felépülés szakaszában van, nehéz lesz jobb pozíciót elcsípnie főleg amiatt, hogy ahogy a férfiaknál, a nőknél is a teljes hazai élmezőny indul. S ne feledjük, húszévesként első idényüket töltik a felnőtt mezőnyben. Fel kell kötniük a gatyát, de egyiküktől sem várok érmet. Azt azonban igen, hogy a dobogó közelében végezzenek, s tovább javítsák egyéni legjobbjukat. Óvatos vagyok, bele kell erősödniük a felnőtt légkörbe. Másfajta intenzitással, tempóval találkoznak, mint amihez eddig szoktak. Közvetlen riválisaik 5-10 évvel idősebbek, sokkal több tapasztalattal, befektetett munkával. De bízom benne, hogy megmutatják oroszlánkörmeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában