röplabda

2021.05.06. 14:27

Öt éve irányítja a klubot Molnár Tamás

Öt éve látja el az elnöki teendőket a Pénzügyőr SE élén Molnár Tamás. A klub röplabdázói a közelmúltban Magyar Kupát és bajnokságot nyertek.

Horog László

A Pénzügyőr SE röplabdásai a közelmúltban a Magyar Kupát és a bajnokságot is megnyerték

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Várpalotán született, de harminc éve Fehérváron él a sportvezető, Molnár Tamás. Öt éve választották a Pénzügyőr SE élére, az egyesület zászlóshajója a férfi röplabda­csapat, amely a korábbi egyed­uralkodó Kaposvár ellen szerezte meg a klub történetének első bajnoki címét, 3-1-es összesítéssel. Pár hete, a kupadöntőben is a somogyiakat múlták felül.

– Kevesen tudják, a Pénzügyőr SE az ország egyik legrégebbi egyesülete, szakosztályait és tagságát tekintve is kiemelkedő. 2016-ban lettem az elnök, korábban is volt kapcsolatom velük, mindig az államigazgatásban, korábban vám- és pénzügyőrként dolgoztam, most pedig a Magyar Államkincstár megyei igazgatójaként tevékenykedem. A fővárosi klubnak tizenkét szakosztálya és közel kétezer főt számláló tagsága van. A legújabb a kosárlabda szakosztályunk, a fiúk az NB I Zöld csoportjában, azaz a második vonalban érdekeltek, a lányoknál csak utánpótlás korosztályokkal rendelkezünk. Kézilabdában a nők az NB I/B-ben érdekeltek, a szakmai munkát a 215-szörös válogatott szélső, Pásztor István irányítja. A futballisták is történelmi hagyományokkal rendelkeznek, Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány a klub legendája, az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő is nálunk focizott, két evezősünk, Juhász Adrián és Simon Béla kormányos nélküli kétpárban világbajnokok, Európa-bajnokok, Rióban szerepeltek az olimpián, most a tokiói kvótára hajtanak. Az egyéni sportok közül meghatározó a sakk, magyar bajnokkal rendelkezünk, a 2016-os, bakui sakkolimpián egyéniben bronzérmes Gara Anita minket erősít.

Molnár Tamás, a Pénzügyőr SE elnöke
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A futballisták korábban meghatározónak számítottak az NB III-ban, jelenleg a BLSZ, azaz a budapesti bajnokság első osztályában érdekeltek, a tabella 3. helyén várják a folytatást, a Kelen SC és a Csepel mögött, a szigetországiakhoz hasonlóan, korábban szintén élvonalbeli REAC előtt.

– Klubunk ügyvezetője, Sándor Tibor 50 éve aktív tagja egyesületünknek, kézilabdázóként került hozzánk, gyerekként, 1970-ben. Azóta minket erősít, az elmúlt években már ügyvezetőként áll a klub szolgálatában. A legnagyobb sikerek a röplabdázókhoz fűződnek, 2011-ben a 138-szoros válogatott Mondi József új alapokra helyezte a működést, melynek folyományaként 2016-ban már NB I-ben játszott a csapat, a következő esztendőben bajnoki döntőt és kupadöntőt vívtunk, előbbit a Kaposvár, utóbbit a Szolnok ellen veszítettük el. A két ezüst már jelezte, ismét számolni kell a budapesti röplabdával, nekünk köszönhetően. Az alig nyolcvan taggal rendelkező utánpótlásunk számunkra is meglepő gyorsasággal növekedésnek indult, immár kétszázan röplabdáznak nálunk, teremben és strandröplabdában is érdekeltek vagyunk, ráadásul bajnokok. Az elmúlt években mindkét szakágban ott voltunk az élmezőnyben, volt, hogy ezüst, illetve bronz jutott, mindig dobogóra léptünk. Aztán 2018-ban az addig a nőknél sikert sikerre halmozó szakvezető, Jókay Zoltán – nyolcszoros kupagyőztes és négyszeres bajnok – hozzánk szerződött, szintet lépett a szakosztály.

A Pénzügyőr SE röplabdásai a közelmúltban a Magyar Kupát és a bajnokságot is megnyerték
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Tavaly márciusban megnyerték a kupát a Kazincbarcika ellen, a bajnokságban is magabiztosan vezettek, amikor a pontvadászatot lefújták. Az ősszel indult szezonnak úgy vágtak neki, hogy a pandémia miatt nem megszerzett arany végre a nyakukba kerül.

– A korábbi együttest sikerült egyben tartanunk, előzőleg válogatott játékosokat szerződtettünk, hozzánk igazolt Magyar Bálint, Kovács Zoltán, Rása Alex, a strandröplabdában magyar bajnok Bán Viktor és Kiss Dániel, akik 2019-ben már klubunk színeiben lettek aranyérmesek a nyári sportágban. Hozzájuk korosztályos válogatott, fiatal tehetségek csatlakoztak, akiknek segítjük főiskolai tanulmányait ösztöndíjprogramunkkal. Két éve már indultunk a nemzetközi porondon, letettük névjegyünket a CEV Kupában, a legjobb nyolc közé jutottunk. Ősszel ismét nekivágunk.

Amúgy Molnár nem titkolja, az örök szerelme a fehérvári kosárlabda, nyolc éve rendezi a Szent István Kupát, a kontinens egyik legrangosabb U16-os seregszemléjét, amelyen későbbi világsztárok is tiszteletüket tették. Kétszer játszott és a torna legjobbja lett a szlovén Luka Doncic, aki immár a Dallas Mavericks sztárja, valamint a sportvezető közreműködésével szerepelt Fehérváron 2014-ben a Real Madrid felnőtt együttese, az Alba ellen.

– A Szent István Kupát 2020-ban még sikerült megrendeznünk, a kínai válogatott is eljött, idén erre nem volt esélyünk. Ha minden jól alakul, a hazai szövetséggel egyeztetve minden eddiginél rangosabb tornát szeretnénk szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában