foci

2021.05.06. 17:38

Megye I: Az otthon játszók bizakodóak

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulója következik a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit, vezetőit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2021. május 8., szombat 17.00

Tó-Vill Kápolnásnyék (7.) – Sárbogárd SE (3.) – ősszel 0-1

Höltzl Richárd, a Tó-Vill Kápolnásnyék vezetőedzője: – A múlt héten játszottunk a Mórral egy döntetlent, aminek örültünk, de azóta nem volt edzéseink. Sőt a szombati elmaradt mérkőzés időpontjában sem edzettünk, hiszen csütörtökön a Főnix FC-vel játszottunk. A tavasz folyamán egyszer sem tudtunk még úgy felállni, ahogy én az elképzeltem. Sérültjeink, betegeink voltak, vagy valamelyik játékos hozzátartozója volt beteg, és emiatt került karanténba. Most először vagyunk úgy, hogy a sérültek meggyógyultak, betegünk sem lesz, és így teljes kerettel állhatunk fel. Czottner Ádám térdsérülése úgy néz ki, hogy javul, talán bevethető lesz. Nagyon nagy pofont kaptunk a Sárosdtól, úgyhogy szeretnénk itthon tartani a három pontot, és bizonyítani a Sárbogárd ellen. Nem ismertem rá a csapatra két hete, aztán egy hosszas beszélgetést követően rendeztük a sorokat és a Mór ellen már egy olyan csapat lépett pályára, amely feledtetni tudta a kisiklást.

Bodajk SE (8.) – Sárosd Kronos Sport (1.) – ősszel 0-2

Kovács Zoltán, a Bodajk SE vezetőedzője: – Mányon sok minden lehetett volna a végeredmény, de azzal tisztában kell lenni, hogy a mányi pályának mindig van egy különleges hangulata. Ott a külső elemekkel is meg kell birkózni, és én nagyon elégedett vagyok ezzel az egy ponttal, annak ellenére, hogy lehetett volna három is. A mezőnyben ugyan jobban játszott az ellenfél, de a kapu előtt nekünk voltak nagyobb helyzeteink, ám nem tudtuk őket berúgni. Egységes volt a csapat, odatette magát mindenki. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha tavasszal kezdődik a bajnokság biztos, hogy a Mány nem utolsó helyen állna, mert sokat fejlődtek, és mindent megtettek azért, hogy otthon tartsák a három pontot. Ahogy a tabella is mutatja, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei a Sárosd ellen, de természetesen mindent meg fogunk tenni. Főleg úgy, hogy hazai pályán fogadjuk az éllovast, és ez a mi esetünkben mindenképpen előnyt jelent. Amikor Sárosdon játszottunk sem voltunk alárendelt szerepre kárhoztatva, ott is több helyzetünk volt, sajnos nem tudtunk gólt lőni. Remélem, hogy jobban fogunk koncentrálni a kapu előtt, mint Mányon, és akkor okozhatunk akár meglepetést is.

2021. május 9., vasárnap, 17.00

Enying (12.) – Tordas FÉSZ ZRT. (10.) – ősszel 2-3

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője: – Martonban vasárnap igen érdekes körülmények között kellett otthagynunk egy pontot. Elvből nem szoktam kritizálni a játékvezetést, de az eset mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem voltunk jobbak, nem érdemeltünk volna győzelmet, de az év legfurcsább játékvezetői tévedésével kikapni a hajrában felettébb bosszantó dolog. Az ellenfelünk természetesen máshogy látta a gól előtti eseményeket: bár a beszámolóban az szerepelt, hogy a játékosunk lerakta a labdát, így kvázi elvégezte a szabadrúgást, szerintünk ez nem így történt. A bizonyos játékos az oldalvonaltól a szabadrúgás helyére kézből rúgta oda a labdát társának, s így talán érthető, miért állva nézte a komplett védelmünk, hogy Füzér begyalogol az így megszerzett labdával kapuba... mert ugye kézből nem szokás szabadrúgást elvégezni még Enyingen sem. Ha a játékvezető egyszer megítéli a találatot, azt már soha nem vonják vissza, még akkor sem, ha az asszisztensek nem látták az esetet, mert az egyikük egyszerűen nem oda figyelt, a másikuk cserét jelzett, és az odakészült játékossal volt elfoglalva. Ha esetleg lenne felvétel az esetről, nyugodtan bekerülhetne a legnevetségesebb találatok válogatásába. Csak akkor szomorú a sztori, ha veled történik meg, egyébként nagyot nevetsz rajta a haverokkal...

Nekünk ismét marad a keserűség és a feladat, miszerint gyorsan rendet kell rakni a fejekben, hiszen a bajnokság hajrájába lépve számunkra sorsdöntő mérkőzések következnek. Vasárnap a Tordas csapata látogat hozzánk, akivel ősszel jó meccset játszottunk, és végül egy utolsó perces találattal tartották otthon az összes pontot. Mindenképpen vissza kell vágnunk emiatt is, és persze szeretnénk végre hazai közönség előtt megmutatni, milyen nagyszerű teljesítményre képes ez a gárda. Jelen pillanatban úgy tűnik, a csapat gerincét alkotó játékosokra okvetlenül számíthatunk vasárnap. Amennyiben higgadtak maradunk, és tudjuk hozni a korábban, a hazai pályán mutatott, szívet melengető, nagyszerű játékot, nem kétséges, hogy mi örülhetünk a lefújás után.

Ercsi Kinizsi SE (4.) – Mányi TK (15.) – ősszel 3-0

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: – Az Ikarus ellen tompábbak voltunk a szokottnál, ezért nem sikerült megszerezni a győzelmet. Talán most fog kijönni belőlünk a fáradtság, de az első félidőben lezárhattuk volna a mérkőzést, volt három-négy helyzetünk, felső kapufát is lőttünk. A második félidőben a szél viszont az ellenfelet segítette, így nem nagyon tudtuk már őket feltörni. Nehéz mérkőzést várok a Mány ellen, hiszen előtte Fejér Megyei Kupa-mérkőzést játszunk a Mórral, és erre nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen címet szeretnék védeni. Nem tudom, mennyit vesz ki a csapatból a szerdai mérkőzés, vannak sajnos sérültek, és lesznek hiányzóink. Próbáljuk fiatalokkal feltölteni a keretet, látszik az, hogy a Mány a szebbik arcát mutatja ebben a félévben, úgyhogy kicsit tartok ettől a találkozótól.

Lajoskomáromi SE (13.)-Ikarus-Maroshegy (6.) – ősszel 1-1

Mosberger Mátyás, a Lajoskomáromi SE ügyvezetője: – A hétvégi DUFK elleni mérkőzésünkkel kapcsolatban vegyes érzéseink vannak. Egyrészt a hat nap alatt három bajnoki mérkőzéshez ezen a szinten nem vagyunk hozzászokva, ezért fáradság, fásultság érződött több játékosunkon. Már az előzmények is zavarók voltak, hiszen műfüves játékra készültünk, és a helyszínen a buszban tudtunk átöltözni a stadionban történő játékra. Az első félidőt szinte ellazsáltuk, alig akadt helyzetünk, azonban egy szöglet utáni szabályos gólunkat elvette a játékvezető. A második játékrészben mindkét csapat győzelemre próbált játszani, óriási helyzetek maradtak ki mindkét kapu előtt. Több alkalommal is eldönthettük volna a találkozót, hatalmas ziccereket hibáztunk el. A mérkőzés hajrájában ellenünk megítéltek egy kétes büntetőt, a hosszabbításban azonban a javunkra ez elmaradt… Ettől függetlenül, ellenfelünk végig sportszerűen küzdve, hibáinkat kihasználva – némi segédlettel – tudott nyerni, saját magunkat okolhatjuk a vereségért. Az Ikarus-Maroshegy ellen mindig szoros és küzdelmes mérkőzést játszunk, eltiltottunk és talán beteg, sérült játékosunk sem lesz ezúttal, és a három pont reményében lépünk pályára.

Móri SE (2.) – DUFK SE (14.) – ősszel 7-0

Kiss Máté, a Móri SE vezetőedzője: – Egyértelmű, hogy illett volna begyűjteni a három pontot, de a szűk pályákon visszaállt az ellenfél, és mindkét esetben megtettük azt a szívességet, hogy engedélyeztük számukra a vezetést. Így aztán futni kellett az eredmény után. Kápolnásnyéken talán belefért, de ott nem tetszett, hogy ellenünk a szinte a legerősebb csapattal álltak ki, míg pár nappal korábban a Sárosd ellen hiányoztak a kulcsjátékosaik... Úgy érzem, hogy a DUFK SE ellen mi vagyunk a mérkőzés egyértelmű esélyesei. A legtöbb megyei mérkőzésen nekünk hozni kell az elvárt eredményt, ez adhat némi nehézséget. Nem is játéktudásban, hanem inkább mentálisan van még hova fejlődnünk, hogy ezeket a kötelező győzelmeket tényleg ne csak papíralapon, hanem eredményben is a magunk javára írjuk.

Martonvásár SK (9.) – Kisláng (11.) – ősszel 0-2

Kovács Attila, a Martonvásár SK vezetőedzője: – Hála Istennek, megtört a jég, jól játszottunk vasárnap. Ettől függetlenül megint kaptunk bohózatba illő gólt, ha nem én lettem volna az edző, akkor nagyon jókat mosolyogtam volna rajta. Igaz, rúgtunk utána mi is olyan gólt, ami furcsa körülmények között született, de a lényeg az, hogy azzal megnyertük a meccset. Van miért visszavágni a Kislángnak, mivel ott borzasztó körülmények között szenvedtünk vereséget, elsősorban a pálya minősége miatt. Nagyon bízom abban, hogy az Enying elleni győzelemmel kezdünk visszatérni a megfelelő útra, és hazai pályán nagyon fontos lenne a csapatnak, és nekem is, hogyha újra nyernék. A betegségek és a sérülések kísérték végig az egész tavaszunkat. Most is van öt sárga lapos játékos, sérült, és néhány cserével éppen csak megleszünk.

Szabadnapos: Főnix FC (5.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában