Lapátolás a Velencei-tavon

2021.05.28. 23:37

Az újvárosi kajak-kenusok olimpiai és Eb-válogatón indulnak, Sukorón az evezősök versenyeznek

A Dunaújvárosi KSE nyolc kajak-kenusa tizenhat nevezéssel szerepel a vasárnapig tartó olimpiai és Európa-bajnoki válogatóversenyen. A hazai evezősök Sukorón tartják az U23-as válogatóval összekötött Vidék Bajnokságot.

Németh Krisztián

Hajdu Jonatán és Fekete Ádám megnyerte számát, de még nem tudni pontosan, hogy ez mire lesz elég Fotó: Földi Imre/MW/archív

Mindkét sportág seregszemléje különleges, hiszen mind a Maty-éren, mind pedig a Velencei-tavon végre nézők előtt száguldhatnak a hajók. Ilyesmire legutóbb tavaly nyáron volt példa. Szegeden a pénteki versenynap döntői közül a férfi kenu kettesek 1000 méteres futamában öt dunajvárosi lapátolt a hajókban. A számot az újvárosi Hajdu Jonatán és az újpesti Fekete Ádám duója nyerte, ám ebben a számban már megvan az olimpiai induló Adolf Balázs és Fejes Dániel személyében. Úgy hírlik, ha Hajduék az Eb-n jó teljesítményt nyújtanak, akkor ők is bekerülhetnek az olimpiai csapatba, bár azt nem tudni milyen formában. Ez még a jövő zenéje, ahogy a hétvégi versenynapok is.

A hétvégén az evezősök veszik birtokba a sukorói pályát
F.: MESZ

Az evezősök megmérettetésén nemcsak vidékbajnokokat avatnak, hanem az U23-as korosztály állapotát is felmérik.

A verseny az idei szezon első nagy magyarországi megmérettetése lesz, így érthető a rekordrészvétel, hiszen sokan élnek az alkalommal, így a VVSI versenyzői is.

Hajdu Jonatán és Fekete Ádám megnyerte számát, de még nem tudni pontosan, hogy ez mire lesz elég
Fotó: Földi Imre/MW/archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában