Kiélezett csata lehet

2021.05.13. 14:09

A DKKA megszoríthatja az éremesélyest

A női kézilabda K&H Liga 23. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA csapata a Váci NKSE elleni siker után a bronzéremre is esélyes Motherson Mosonmagyaróvár együttesének vendége lesz pénteken 18 órától az UFM Arénában.

Káldor András

Bulath Anita (a labdával) még egy évig erősíti a Kohászt Fotó: Zsedrovits Enikő/DH

Rogyásig unhatja egymást a két csapat ebben az idényben, hiszen idén februárban, márciusban és áprilisban is megmérkőztek egymással. A dunaújvárosi bajnoki találkozó mellett, ugyanis az oda-visszavágós Liga-kupa negyeddöntőben is találkoztak. Ráadásul felkészülési mérkőzéséken is rendszeresen „összefutottak”, így egyértelműen kijelenthető, hogy túlságosan sok újat nem tud mutatni egyik fél a másiknak.

Az idei első meccsen, a 10. fordulóban a mosoni gárda győzött a Dunaújváros Sportcsarnokban a 6. perctől végig vezetve, 34-29-re.

A legutolsó két mérkőzés dunaújvárosi sikert hozott, ami egyben a búcsút jelentette az MKC csapatának a Liga-kupától. Az első összecsapáson éppen Mosonmagyaróváron nyertek Vágó Attila vezetőedző tanítványai 31-24-re, leginkább a nyolc találatig jutó Bulath Anita, és Ferenczy Fruzsina vezérletével. A visszavágón is a DKKA örülhetett, itt 32-29-es győzelemmel zártak a piros-fehérek, Kazai Anita kilenc, Bulath pedig nyolc góllal volt a legeredményesebb ezen a meccsen.

Bulath Anita (a labdával) még egy évig erősíti a Kohászt Fotó: Zsedrovits Enikő/DH

Természetesen van okuk bőven a visszavágásra a vendéglátóknak, ám ennél sokkal nagyobb tétje van a péntek esti találkozónak óvári szempontból. A Motherson-Mosonmagyaróvár óriási csatában van egy az FTC és az ETO mögötti harmadik helyezésért, így nagy valószínűséggel kettőzött erővel fognak küzdeni. A dunaújvárosi csapat mindenesetre jó formában érkezik Mosonmagyaróvárra. Ráadásul éppen a héten hosszabbítottak szerződést Vágó Attila vezetőedzővel, és az őt segítő szakmai stábbal is.

Arról nem is beszélve, hogy a házi góllövőlista első három helyezettjével is megegyezett a klubvezetés, így meghatározó játékosok közül Bulath Anitával, Kazai Anitával és Szalai Babettel is a napokban állapodtak meg a folytatásról. Külön ki kell emelni, hogy jövőre már tizennegyedik újvárosi szezonját kezdő, Bulath maradása azért különösen örömteli a klub és a szurkolók számára, mert a 106-szoros válogatott átlövő bő egy éve már bejelentette visszavonulását, majd mégis elkötelezte magát az együttesnél.

Rajtuk kívül Nick Viktória, Horváth Gréta, és Krupják-Molnár Beatrix is Dunaújvárosban folytatja pályafutását, és hosszabbították meg szerződésüket. Krupják-Molnár Beatrix nyolc éve, Nick Viktória 2015-ben csatlakozott az akadémiához, míg Horváth Gréta tavaly szerződött a klubhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában