Frissen Fejérből

2021.04.26. 16:08

Új csapat, új remények, új érem a kerékpározóknál

Két versenyen vannak túl a Fehérvár Cycling Team női kerékpárosai. A csapat egyik új tagja, László Tamara bronzérmet szerzett a hegyi országos bajnokségon.

A Fehérvár Cycling Team kerekesei egy debreceni viadallal kezdték a szezont március végén. Azon a versenyen még csak letekerték a rozsdát a láncról a lányok, de nem is gurultak rajthoz teljes létszámban, az átalakult csapatból csak ketten indultak. Majd aztán a Mátrában már az eredmények is jöttek. Pedig egyáltalán nem volt ideális az időjárás akkor, amikor az országúti kerékpárosok hegyi országos bajnokságát rendezték. A 17 kilométeres hegymenetet egyre feljebb érve 3 fokos hideg, eső, majd havazás nehezítette.

Azonban a fehérvári klub hölgyversenyzői nem rettentek meg, László Tamara a harmadik helyen kerekezett a célba az elit nők között. Ugyanebben a kategóriában Borissza Johanna az 5., Hideg Nóra a nyolcadik, Czéczei Flóra a 15., Péteri Niké pedig a 19. lett. Hideg Fruzsina a nyolcadik pozícióban végzett az U19-es lányok között.

– László Tamara már a klub teljes értékű versenyzője, Borissza Johanna alapvetően a BVSC pályakerékpárosa, de a felkészülésébe remekül illeszkedik az országút, s ebben a szakágban a mi színeinkben versenyzik – mesélte Márkus János, a Fehérvár Cycling Team vezetője. – Czéczei Flóra érkezett még hozzánk, míg Temela Eszter és Szabó Adrienn eligazoltak más egyesületbe.

Az FCT továbbra is öt bringást versenyeztet az Elit nők mezőnyében. Fiatalított a csapat, hiszen minden lány a húszas évei elején jár.

– Többet lehet tőlük követelni, és a csapatmunkában is jobbak lesznek. Eredményekben mért elvárásokat nagyon nehéz megfogalmazni, mert még mindig nagyon képlékeny, hogy a lesznek-e, s ha igen, hány versenyt rendeznek meg idén. Általában külföldön versenyzünk, de a szomszédos országokban egyelőre nem lehet rajthoz állni. – mondta a csapatvezető.

A hétvégén szűk mezőnnyel ugyan, de Debrecenben, az elkerülő úton viaskodhatnak a fehérvári lányok. Edzésképpen indulnak az egy nap alatt lezavart időfutamon és a mezőnyversenyen. Május második felében már külföldön, Lengyelországban tekerhetnek Péteri Nikéék, s reménykednek, hogy júniustól a környező országokban is engedik a bringaviadalokat. A Fehérvár Cycling Team számára kiemelt állomás lenne egy kétnapos szerbiai megmérettetés, ami a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) égisze alatt futó verseny. A szezonprogramban sorrendben az időfutam ob, és a mezőny országos bajnokság szerepel. Júliusban Csehországban és Szlovákiában gyűrik a pedált a fehérváriak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában