Elek Ákos duplázott

2021.04.11. 19:30

Simán győzött itthon a MOL Fehérvár II.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a vasárnapi találkozó nagy részében mezőnyfölényben futballozó piros-kékek magabiztos győzelmet arattak.

Krebsz András

Árny és fény: Elek két gólt lőtt a Vidi II-ben Fotó: molfehervarfc.hu

Fotó: Toth Gabriella

MOL Fehérvár FC II –Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 3-0 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk, vezette: Szalai László.

Fehérvár II: Dala – Tarnóczi, Urbán (Kövesdi, 58.), Tóth A., Major (Fodor, 79.) – Kojnok, Horváth B., Elek, Papp M. (Rónaszéki, 88.) – Tóth B. (Dékei, 58.), Szileszki (Tóth T., 58.). Vezetőedző: Szalai Tamás.

Gárdony: Erdélyi – Balogh P., Ujvári, Szabó B., Sárossy – Koronczi, Kercsó, Rodenbücher (Nagy B., 73.), Cziklin, Balogh B. (Király, 66.) – Patócs (Miskei, 58.). Vezetőedző: Oláh Attila.

Gól: Elek (36., 66.), Dékei (91.).

A forduló előtt mindössze két pont választotta el a két csapatot, a hazaiak szerdán Komáromból hozták el a három pontot, a sárga-kékek március 14-e óta nyeretlenek a bajnokságban.

A pörgős iramban kezdődő összecsapás első húsz percében egyik gárda sem tudta rákényszeríteni akaratát ellenfelére, Balogh Balázs méterekkel mellé szálló kapáslövése okozta a legnagyobb izgalmakat ebben az időszakban.

Árny és fény: Elek két gólt lőtt a Vidi II-ben Fotó: molfehervarfc.hu

A 24. percben Papp Marcell lopta a távolságot, a tizenhatos sarkától jobbal kapura tekert, a vendégek hálóőre bravúrral tolta szögletre a léc alá tartó játékszert. A hazaiak Horváth Barnabás révén egyre több sarokrúgást végezhettek, komolyabb lehetsőség azonban nem alakult ki. Az első félidőben a mindkét oldalon sokszor a fehér mezesek védelme mögé kerülő fehérváriak egyik jobb oldalon futó támadását követően előnybe került a vendéglátó: Kojnok tört be a tizenhatoson belülre, a piros-kékek csapatkapitánya remekül gurított vissza, Elek Ákos pedig 20 méterről, bal belsővel kapura lőtt, a labda egy védő lábán irányt változtatva kötött ki a hálóban, 1-0.

A térfélcserét követően egy sokkal harcosabb gárdonyi alakulat futott ki a gyepre, helyzetek azonban továbbra is a székesfehérvári együttes előtt adódtak. Kojnok szerzett labdát rögtön a hibája után, a hazaiak szélsője 24 méterről szinte azonnal tüzelt, az életerős löket nem sokkal szállt kapu fölé, ezt követően Horváth sarokrúgását Szileszki csúsztatta kevéssel a hosszú alsó mellé. A 66. percben Elek Ákos duplázott: a 48-szoros válogatott középpályás átadása után Kövesdi került ziccerbe, a fiatal támadó lövését a gólvonal elől ugyan sikerült kivágni, ám a felszabadítást Elek a kapuba küldte, 2-0. Nem sokkal később szépíthettek volna a vendégek, ám a csereként pályára lépő Király a tizenhatoson belülről a hosszú alsó mellé helyezett.

 

A hajrára kapkodóvá vált a csapatok játéka, a hazaiak a hosszabbításban bevitték a kegyelemdöfést. Az ezúttal is Elek Ákostól induló kontra végén Tóth Tamás játszott az idei szezonban másodszor eredményes, 17 esztendős Dékeihez, aki higgadtan helyezett Erdélyi mellett a hálóba, 3-0!

A szeptemberi találkozó után másodszor is legyűrte a tóparti gárdát a MOL Fehérvár II, és megerősítette tizedik pozícióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában