életmentő műtét

2021.03.11. 19:10

Operáció után van az újvárosi gólvágó

Szepessy Lászlónál, a korábbi többszörös magyar bajnok labdarúgónál végbéldaganatot diagnosztizáltak. Mára sikeresen megműtötték, és a körülményekhez képest jól érzi magát.

Káldor András

Szepessy László legutóbb Gyirmóton dolgozott

Fotó: győrhír

Szepessy László 1975 januárjában került Dunaújvárosba. Akkor a 13. helyen végzett a Kohász az NB II-ben, majd a következő évben feljutottak az NB I-be, és 19 góllal házi gólkirály lett. Soha nem felejtette el, hogy itt szerzett magának a labdarúgásban hírnevet. A Kohászban 160 meccsen 40 találatot ért el. Ezt követően a Ferencvárossal és a Rába ETO-val ért el bajnoki címet, de 1985-ben visszatért Újvárosba, ahol később edzőként is tevékenykedett.

Szepessy László legutóbb Gyirmóton dolgozott
Fotó: győrhír

Tavaly decemberben ünnepelte a 70. születésnapját, ám néhány nappal ezelőtt nagyot fordult vele a világ. Az előző hét elején még úgy tűnt, minden rendben van vele, kisebb gyomorpanaszai voltak, végül nehezen rávette magát egy kontrollra, aztán sokkoló hírt kapott, végbélrákja van, azonnal meg kell műteni. Pénteken átesett az operáción. Fontosnak érezte, hogy saját példáján keresztül arra biztasson mindenkit, hogy a megelőzés, a rendszeres szűrések lehetőséget adnak arra, hogy idejében felismerjük, megelőzzük a nagyobb bajt. A korábbi bajnok, mint általában a legtöbb férfi társa, nem nagyon foglalkozott magával, hiszen egészségesnek, életerősnek érezte magát.

Ebben a hamis tudatban élve sokszor tudomást sem véve arról, hogy a szervezet időről időre jelzett, hogy tennie kellene valamit, azonban ezt eddig elmulasztotta.

Az életmentő műtétet a Szent Pantaleon Kórházban vé­gezték, s az azt követő vizsgálatok eredményei nem mutattak ki áttéteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában