Jégkorong

2021.03.15. 18:50

Nincs mese – Nyernie kell Bécsben a Volánnak!

A péntekinél jobb játékkal sikerült előrukkolnia a Hydro Fehérvár AV19-nek az osztrák hokiliga negyeddöntőjének második mérkőzésén vasárnap. De megint a Bécs örülhetett, és már 2-0-ra vezet a párharcban. Nincs mese, kedden győzni kell, különben nagyon nehéz helyzetbe kerülünk!

Németh Krisztián

Nehéz helyzetben a kék mezes Fehérvár Fotó: Kricskovics A./archív

Fotó: Kricskovics Antal

– Meg kellett volna nyernünk – szögezte le a szombat esti összecsapás után Hári János, a Hydro Fehérvár AV19 csapatkapitánya.

Jóval szorosabb volt a második negyeddöntő, mint a rossz emlékű péntek esti, bécsi 6-1.

– Nagyon rosszkor kaptuk a gólokat. Megvolt az esélyünk az egyenlítésre, emberelőnyben is sok jó lövésünk volt, nehéz mit mondani ilyenkor. Egy szoros meccs volt, amiben benne volt a győzelem lehetősége is. Nem kell búslakodnunk. Érezzük, hogy jó a játékunk, egyenlíteni kell a párharcban jövő héten!

A Bécs az első harmad elején szerzett vezetést a Raktár utcában, ám a középső harmad derekán Hári Jánosnak sikerült egyenlítenie. A középső húsz percben két emberelőnyt is gólra váltott a Capitals, amivel 3-1-re húzott el. Ugyancsak előnyből Stipsicz Bence szépített a záró játékrészben, de feljebb már nem tudtak zárkózni a házigazdák. A Bécs 3-2-re nyert és 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcában.

Nehéz helyzetben a kék mezes Fehérvár Fotó: Kricskovics A./archív

– Öt az öt ellen elég jól játszottunk, de ez sem volt elég. Ugyanaz történt, ami pénteken: kaptunk két gyors gólt emberhátrányban, ami megpecsételte a sorsunkat. Ezúttal is ki kell elemeznünk a meccset, és meg kell próbálnunk javulni. Örök igazság, hogy a legjobb emberhátrányos védekezés, ha elkerülöd a kiállításokat. Az öt az öt elleni játékunk nem aggaszt, de tény, hogy a gólszerzés nem úgy megy, mint korábban. A szezonnak ebben a szakaszában mindenki jobban figyel a védekezésre, így nem vagyunk jó helyzetben, de valamit ki kell találnunk – nyilatkozta Antti Karhula, a fehérváriak mestere.

Valamit tényleg ki kell találni, mert ha ma este is legyőzi az osztrák fővárosban a Vienna Capitals az AV19-et, akkor óriási, szinte megfordíthatatlan előnyre tesz szert. Sajnos a remek alapszakaszformát továbbra is keresik Erdély Csanádék, és a középszakaszhoz hasonló, döcögős a forma.

Egyelőre adósak a meglepetéssel a szezon legfontosabb szakaszában a fehérvári hokisok. A rájátszásban eddig a Dornbirn a „meglepi” csapat, mivel kétszer

Jegyzőkönyv:

Hydro Fehérvár AV19–Vienna Capitals 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)

Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Piragic, Ofner, Hribar, Bärnthaler.

Fehérvár AV19: Janus – Stipsicz 1, Campbell, Hargrove (1), Hári 1 (1), Kuralt – Caruso (1), Horváth M., Erdély, Bartalis, Kähkönen – Geiger, Szabó D., Mihály, Sarauer, Sárpataki – Lahti, Szita. Vezetőedző: Antti Karhula.

Vienna: Starkbaum – Wall, Fischer, Besse (1), Nissner 1 (1), Loney 1 (1) – Piff, Gauthier Leduc (1), Archibald 1, Wukovits, Hartl – Johnson (1), Lakos, Bauer, Vause, Rotter – Hackl, Artner, Richter, Großlercher, Kittinger. Vezetőedző: Dave Cameron.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Kapura lövések: 25-26

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában