Sokat kaptak a végére

2021.03.12. 22:07

6-1-es verésbe szaladt bele az AV19 a playoff nyitányán

Sajnos az történt a Hydro Fehérvár AV19-cel Bécsben, ami az osztrák liga középszakaszának több mérkőzésén. Nem tudta helyzetei döntő többségét értékesíteni, az ellenfél pedig faképnél hagyta. Vezet a Bécs a négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcban.

Németh Krisztián

Fotó: pixabay.com

Melyik lesz közelebb a negyeddöntő első felvonásában az igazsághoz? A 11-3 vagy a 6-1? Egyik sem. Miután a középszakaszban oda-viszsza elpáholta egymást a két együttes, ezúttal Bécsben már egy új fejezet kezdődött, méghozzá a playoff. A hőn áhított célt parádésan elérte a Hydro Fehérvár AV19, de a középszakasz gyengélkedései után nagy kérdés volt, fel tudják-e szívni magukat a szezon legfontosabb részére. Azzal persze tisztában volt Antti Karhula együttese is, hogy a bécsiek ezúttal is a meglehetősen agresszív arcukat mutatják, ahogy legutóbb Bécsben, amikor alig több mint tíz perc után végleges fegyelmivel küldték zuhanyozni támadójukat, Ali Wukovitsot a fehérvári legények pedig átgázoltak a fővárosiakon. Ezúttal fordítva esett meg a dolog. Az első harmadban többször is rendesen felhúzták a bécsieket Hári Jánosék, és persze közben megvoltak a fehérváriak helyzetei is. De Janus Jaroslavra is nagy szükség volt, jól védett a szlovák válogatott hálóőr.

Nagyon komoly nyomás nehezedett Jaroslav Janus (jobbra) kapujára Fotó: Leo Vymlatil

A 14. percben sajnos ő is tehetetlen volt, amikor emberelőnyben Ty Loney beverte a házigazdák vezető gólját, 1-0. Kicsit elaludt az AV19 védelme a második harmad elején emberhátrányban, büntetett is Nikolaus Hartl, 2-0. Már-már azt hitte volna az ember, hogy a kék mezesek kifújtak, de pillanatok alatt visszajöttek mínusz egyre, amikor egy szerzett korong után Bartalis István remekül ért bele egy belőtt korongba, 2-1. De a harmincadik percben már megint kettő lett közte, erről a duplázó Ty Loney gondoskodott, 3-1. Pedig nem volt gond a fehérváriak agilitásával, keményen beleálltak a párharcokba és komoly ziccerük is volt. Sajnos a záró harmadban tovább nőtt a különbség, nem maradt esély a túlóra kivívására. A Bécs szépen tovább növelte előnyét, és az ötvenharmadik percre már komoly előnyre tett szert, amit a hajrában tovább növelt és végül kiütés-szagú győzelmet aratott a negyeddöntő első mérkőzésén, 6-1. Bár az eredmény egyértelmű hazai fölényt mutat, a Fehérvárnak megvoltak a helyzetei, ám az alapszakasszal ellentétben, amikor mindent bement, most nem akartak beakadni a lövések, nem sikerült gólra váltani a ziccereket. Folytatás vasárnap az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

JEGYZŐKÖNYV

Vienna Capitals–Hydro Fehérvár AV19 6-1 (1-0, 2-1, 3-0)

Bécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Hronsky, Sternat, Durmis, Gatol.

Vienna: Starkbaum – Ficsher, Wall, Loney 2 (1), NIissner, Besse (1) –

Gauthier, Piff, Rotter 1 (1), Vause (1), Archibald – Lakos (1), Johnson,

Hartl 1, Wukovits 1, Bauer (1) – Kittinger (1), Hackl (1), Groblercher 1,

Artner, Richter. Vezetőedző: Dave Cameron.

Fehérvár AV19: Janus – Campbell, Stipsicz, Kuralt, Hári, Hargrove –

Horváth M., Caruso, Petan (1), Bartalis 1, Erdély – Szabó D., Geiger, Sárpátki,

Sarauer, Kähkönen – Szita, Lahti, Mihály. Vezetőedző: Antti Karhula.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc

Kapura lövések: 37-26

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában