NB III

2021.03.08. 21:33

Elek Ákos duplája döntött

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a piros-kékek javították előző heti, Balatonfüred elleni kisiklásukat.

Krebsz András

Az NB I.-es csapattól száműzött Elek Ákos kettőt vágott

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

BKV Előre–Mol Fehérvár FC II. 0-2 (0-1)

Budapest, zárt kapuk mögött, vezette: Zimmermann Márió.

BKV: Czuczi – Szabó N., Pokó, Balogh B., Ferkó (Stefán, 69.), Wágner (Tóth Sz., 62.), Csanálosi (Füzik, 69.), Busai, Kiss D., Ihos (Nagy B., 50.), Szegő. Vezetőedző: Gelei Károly.

Fehérvár II.: Dala – Kojnok, Molnár B., Tóth A. (Urbán, 52.), Major – Dinnyés, Elek – Papp M. (Hajdinger, 82.), Tóth T. (Szileszki, a szünetben), Kövesdi (Tóth B., a szünetben) – Molnár M. (Gulyás, 88.) Vezetőedző: Imrik László.

Gólszerző: Elek (31., 84.).

A múlt heti fiaskó után egyetlen helyen változtatott a kezdőcsapatán a Toldi Gábor Debrecenbe költözése miatt a fehérvári alakulatot ideiglenesen irányító Imrik László a vasárnap kora délutáni összecsapás előtt. Az első játékrészben nem alakult ki sok lehetőség a csapatok előtt, a hazaiak előreívelt labdákkal igyekeztek a piros-kékek mögé kerülni, míg Dinnyésék a sok passzra épülő játékukkal próbálták megbontani a fővárosiak védelmét. Fél óra játékot követően a vendégek szereztek vezetést, Major pontos sarokrúgását Elek Ákos az ötös előteréből fejelte Czuczi kapujába, 0-1.

Az NB I.-es csapattól száműzött Elek Ákos kettőt vágott
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A fordulás után sem sorjáztak a lehetőségek, a kiesés elől menekülő hazaiak egyenlítésről szőtt álmait Elek Ákos oszlatta el a hajrában: a 48-szoros válogatott középpályás remek helyzetfelismerésének köszönhetően a tizenhatoson kívülről emelte át a BKV kapusát, 0-2. Győzelmével a Vidi II. felkapaszkodott a 10. helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában