női kézi

2021.03.02. 19:39

A hangulatok hullámzásában

A női kézilabda K&H Liga 15. fordulójának megyei rangadóján a Dunaújvárosi Kohász KA csapata az Alba Fehérvár KC együttesét fogadja szerda 17 órakor a Városi Sport­csarnokban.

Káldor András

A két csapat őszi találkozóján Szalai Babett (fehér, Kohász) szoros őrizetet kapott Triscsuk Krisztinától és Temes Bernadettől

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A házigazdák készülhettek jobb hangulatban a találkozóra, hiszen legutóbb kiütéses, 41-28-as győzelmet arattak a sereghajtó Békéscsaba ellen. Más kérdés, hogy a regenerációra is bőven volt idejük, mivel az összecsapást másfél hete játszották Vágó Attila vezetőedző tanítványai, így bőven volt idejük felkészülni az Alba elleni presztízscsatára.

A tabellán két hely választja el a csapatokat, a fehérváriak a 9., míg ellenfelük a 11. pozíció­ban van, igaz az újvárosiak eggyel kevesebbet játszottak.

Visszatérve a hangulatra, az Albánál pontosan ellenkező lelkiállapotban van a gárda, ők vasárnap egygólos vereséget szenvedtek az MTK-tól, úgy, hogy egyáltalán nem volt ez benne a meccsben, és csupán két másodpercen múlott, hogy egy pontot sem tudtak begyűjteni.

A két csapat őszi találkozóján Szalai Babett (fehér, Kohász) szoros őrizetet kapott Triscsuk Krisztinától és Temes Bernadettől
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Bosszantó, mert megérdemeltünk volna legalább egy pontot, pedig nagyon keményen küzdöttünk. A védekezésünkre nem lehetett panasz, ezt kell átmenteni a Kohász ellen is. Jó játékosaik vannak, akik jól is lőnek, ezért lesz fontos szerepe a hatékony védekezésnek, mert akkor a támadásokat már meg tudjuk oldani. – mondta Afentaler Sára, aki ötször volt eredményes a fővárosiak ellen.

– Ugyanilyen szoros mérkőzésre számítok, bízom abban, hogy mellénk áll a szerencse, és pontokkal térünk haza Újvárosból. Rutinos játékosaik vannak, fizikailag erősek, és gyors játékot játszanak – tette hozzá Bardi Fruzsina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában