Nyerték az első kört

2021.03.21. 18:43

A Dunaferr tornászai vezetik a csapatbajnokságot

Megtették az első, komoly lépést a Női Szuper Csapatbajnokság aranyérme felé a Dunaferr SE tornász lányai. A Kovács Zsófia, Makai Lilla, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili összeállítású dunaújvárosi együttes nyerte a tavaszi fordulót.

Ferencz Balázs

Fotó: matsz.hu

Ahogy az már a mai honi sportéletben lenni szokott, a tornász lányok is zárt kapuk mögött ostromolták a szereket a Központi Tornacsarnokban. Az idei versenyszezon első felnőtt megmérettetése volt a Női Szuper Csapatbajnokság, melyen nyolc csapat vett részt. A szabályok értelmében csapatonként legalább egy felnőtt tornásznak szerepelnie kellett a viadalon, de az egyetlen felnőtt versenyzőn kívül akár serdülők is alkothatták az ötfős egységeket. Az összesített eredménybe a legjobb három pontszám számított, amelyből legalább egynek felnőtt tornász nevéhez kellett fűződnie.

A Dunaferr címvédőként érthetően az élre kívánkozott most is. Trenka János tanítványai végül 153.500 pontot szereztek, s ezzel vezetik a csapatbajnokságot, jelenleg második a Postás SE „B” csapata 146.900 (Bácskay Csenge, Béke Flóra, Péter Sára, Peresztegi Nóra, Székely Zója), míg harmadik az MTK Budapest (Böczögő Dorina, Klein Eszter, Medved Regina, Schermann Bianka, Szmirnov Anna) 141.100 ponttal.

Fotó: matsz.hu

A Dunaferr ugrásban második lett a Postás mögött négy tizeddel lemaradva. Talajon a Postással holtversenyben lettek elsők a dunaújvárosiak, a felemás korlátot és a gerendát azonban magasan nyerték a Fejér megyeiek, 4,5 illetve 2,5 pontos előnnyel. Ugyan egyénileg nem értékelték a tornászokat, de biztató, hogy az olimpiára készülő Kovács Zsófia összesítésben elsőként végzett a magyar mezőnyben, míg a szintén újvárosi Mayer Gréta a második lett a rangsorban.

– Nagyon örülök, már annak is, hogy megtartották ezt a csapatbajnokságot, mert ez egy nagyon jó felkészülés a következő időszak versenyeire. Azt érzem, jól dolgoztunk, és bár nem vagyok száz százalékos mértékben elégedett a gyakorlataimmal, de azt mondhatom, hogy jó úton haladok. Büszke vagyok a többiekre is, jól dolgozott az egész csapat, remek volt megint versenyezni – értékelt a viadal után a Dunaferr éltornásza, Kovács Zsófia.

Fotó: matsz.hu

Trenka János, az újvárosi hölgyek vezetőedzője elégedett volt a szombati verseny után, szerinte összhangban volt a csapat.

– Gerendán kezdtünk, ami mindenkinek a legrizikósabb szer. Sajnos, itt volt két rontásunk is, így egy rontott gyakorlat pontszáma bennmaradt az összesítésben. Azonban ez nem baj, mert lehetett látni, hogy valamelyest fejlődtek ott is a lányok, de vannak olyan dolgok, melyekre sokkal jobban kell figyelniük. Nagyobb határozottsággal, magabiztossággal kell felmenni a gerendára, s egy kicsit erőteljesebben csinálni a gyakorlatot. Kicsit visszafogott volt a gerendamunka – tekintett vissza a szereplésre a tréner. – Talajon mindenki szépen teljesített, hozta azt, ami elvárt volt tőle. Ugráson sem volt probléma, azonban korláton megint becsúszott egy rontás. Jó összbenyomást keltett a dunaújvárosi társaság. Annak is örültünk, hogy Kovács Zsófia nehezített, most egy 5.9-es erősségű gyakorlatot mutatott be, beletett egy plusz Tkacsovot, két tizeddel emelkedett a gyakorlat nehézsége, de így is tisztán bírta. Látjuk, hogy lehet még rá építeni. A nehezebb leugrást még mindig nem tudtuk megcsinálni, de azon is dolgozunk. Mivel a leugrás a gyakorlat végén van, komoly rizikófaktor, hogy bírja-e a versenyző fizikálisan, vagy akár pszichésen. De most már látni, hogy Zsófi kezdi sajátjának érezni a gyakorlatot. Makai Lilla szereplése üdvözítő volt, hiszen a pandémia utáni oldást követően ősszel sem tudott versenyezni, mert akkor szakadt el a hasfala. Ennek ellenére, amit vártam tőle, nagyon szépen megcsinálta, felemás korláton a második legmagasabb pontszámot érte el a magyar mezőnyben – értékelt Trenka János.

Az előző évekhez hasonlóan végeredményt két forduló után hirdetnek a csapatbajnokságban. A második kört 2021 őszén rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában