kosárlabda

2021.02.17. 20:03

Gillon az Alba új irányítója

A távozó Frank Turner helyét a 26 éves, szintén amerikai John Gillon veszi át az Alba Fehérvár kosarasainál.

Horog László, bb1.hu

John Gillon az NB I. meghatározó játékosa lehet

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Gáz utcai vezetők gyorsan megtalálták a távozó Frank Turner utódát, a szezon további részében a szintén amerikai John Gillon szerepel irányítóként a kék-fehéreknél. A 26 éves, 183 cm magas, 81 kg súlyú kosaras Texas metropoliszában, Houstonban született, egyetemi tanulmányai során játszott a Little Rock, a Colorado State és a Syracuse gárdájában, nem volt rá panasz a parketten. Aztán az NBA előszobájának számító G League következett, szintén három gárda, a Texas Legends, az Erie BayHawks, majd a Greensboro Swarm. 2019 nyarán érkezett először Európába, a litván Pieno zvaigzdés Pasvalys csapatát erősítette, a mostani szezonban már Törökországban, a Darüssafaka Tekfen együttesében pattogtatott.

John Gillon az NB I. meghatározó játékosa lehet
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Örülök, hogy sikerült megállapodnunk, pontosan ilyen játékosra volt szükségünk – mondja az új szerzemény kapcsán a vezetőedző, Forray Gábor. – A litván és a török bajnokság komoly, úgy gondolom, Gillon az NB I. meghatározó kosárlabdázója lesz. Gyors, jól egy-egyezik, kiválóan passzol és jól dob. Egyetemi évei alatt a nagyon erős Syracuse meghatározó játékosa volt. Jó védő, remekül támadja a gyűrűt, ha a helyzet úgy hozza, gond nélkül be is fejezi az akciókat. Minden személyiségjeggyel rendelkezik, ami a mai, modern kosárlabdában az irányítókat jellemzi, úgy gondolom, megtaláltuk azt a kosarast, akire szükségünk volt.

Gillon átesett az orvosi vizsgálaton, valamint három tréningen is részt vett új társaival.

– Texasból indultam, isztambuli átszállással érkeztem Fehérvárra. Az átállással még küzdök, amúgy nagy gond nincs. Barátsággal fogadtak. A magyar kosárlabdáról információim nincsenek, annyit tudok, hogy élcsapathoz kerültem. Annak örülök, hogy négy honfitársam itt játszik, ez segíti a beilleszkedésemet. Egyiküket sem ismerem korábbról, az egyetemi bajnokságban nem találkoztunk – nyilatkozta az új szerzemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában