röplabda

2021.02.21. 09:56

Az utolsó szalmaszál

A röplabda Extraliga utolsó két fordulóban csak száz százalékos teljesítménnyel lehet esélye a Dunaújvárosnak a negyedik helyre felkapaszkodnia.

feol.hu

Forrás: Pixabay

Vasárnap idegenben, a Kazincbarcika otthonában lép pályára a DKSE röplabda csapata. A találkozó 17.30-kor kezdődik, melynek hatalmas a tétje, hiszen amelyik csapat nyer, az nagy lépést tesz annak érdekében, hogy negyedikként bekerüljön az Extraliga felsőházába. Az biztos, hogy a FINO Kaposvár a MAFC elleni győzelmével második helyen biztosította helyét a legjobbak között, és az is, hogy a toronymagasan listavezető Pénzügyőr mellett a MAFC is tagja a final fournak. Itt van az a pont, amikor mindent, még a matematikát is félre kell tenni, hiszen nincs értelme számolgatnia sem a Kecskemétnek, sem a Kazincbarcikának, sem a Dunaújvárosnak, akik a maradék rájátszás helyet jelentő negyedik pozícióért harcolnak. Az a jelenlegi állásból látható, hogy erre a legnagyobb esélye a VRCK-nak van, akik jelenleg egy meccsnyi előnnyel állnak a Dunaújváros előtt. Így a vasárnapi összecsapáson azonnal választ kapunk arra, hogy a Vegyész folytathatja-e a harcot a negyedik helyért, és annak megszerzését az utolsó fordulóban a Kecskemét ellen biztosítja-e be, vagy bele tud-e ebbe szólni csapatunk. Ezt csak úgy teheti meg Tomanóczy Tibor legénysége, ha a fiúk el tudják kapni három pontot érően a Barcikát. Ekkor folytatódik a versenyfutás. Ennél tovább azonban nincs értelme további részletekbe, számolgatásokba belemenni újvárosi részről, hiszen ha ezzel az utolsó lehetőséggel nem tudnak élni fiaink, akkor nekik itt véget is ér küzdelmük a felsőházért. Vagyis csak egy lehet a cél, mégpedig kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. A kapaszkodás azonban nem lesz elég, hiszen tudjuk, a szalma könnyen el tud süllyedni. Vagyis nem lesz elég a maximumot hoznia a DKSE minden játékosának, hanem attól több, extrák sokasága kell a Kazincbarcika ellen. A mérkőzés ettől a kettősségtől lesz igazán izgalmas mindkét csapat szurkolói számára, akik a találkozót a Hunvolley TV oldalán élőben követhetik.

A további menetrend a következő:

2021. február 21. vasárnap

17:30 VRCK – DKSE

2021. február 25. csütörtök

17:30 VRCK – KECSKEMÉTI RC

20:00 FINO Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr SE

2021. február 28. vasárnap

16:00 FINO Kaposvár – DKSE

18:00 KECSKEMÉTI RC – DEAC SNK KFT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában