Nemes ügy

2020.12.04. 08:12

A halhatatlan Csicsó ütője Zsombi életéért – Egy híján egymillió forinton áll a licit

Ismét nemes célt szolgál ifjabb Ocskay Gábor hokiütője. Az árverésből befolyt összeg a súlyos betegségben szenvedő Zsombor gyógykezelését szolgálja. Bár Csicsó soha nem vehette kezébe az ereklyét, ütője évről évre nemes ügyet szolgál.

Németh Krisztián

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„19 Csicso” – ez áll a sportszeren. A névre szóló ütő a magyar válogatott első A csoportos világbajnokságára készült, amelyet már ifjabb Ocskay Gábor nélkül rendeztek.

SMA, azaz gerincvelői izomsorvadás. Ebben szenved Zsombor, aki génterápia nélkül nem élheti meg a kétéves kort sem.

A hokiütőt tavaly bocsátották először licitre, kezdetben az egész ország előtt ismertté vált, SLA-betegségben szenvedő Zentét hivatott segíteni, majd amikor kiderült, hogy számára összegyűlt a szükséges anyagi forrás, négy hasonló, súlyos problémával küzdő gyermeket segített a befolyt összeg.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Tavaly a magyar jégkorong-válogatott törzsszurkolói nyerték a licitet 619 ezer forinttal. Javasolták, hogy maradjon nálunk az ütő, majd közösen úgy döntöttünk, folyamatosan árverésre bocsátjuk – emlékeztet Ocskay Zsuzsanna, a legendás jégkorongozó testvére.

Ifjabb Ocskay Gábor tizenegy éve ment el
Fotó: Szabó Miklós / MW

Az idei licit 110 ezer forinton állt, amikor meglepő e-mailt kapott Zsuzsanna.

– Nagy meglepetés volt, hogy egy neve elhallgatását kérő úr 999 999 forintot ajánlott az ütőért, és azt kérte, hogy amennyiben ő nyeri meg, folytassa útját az ütő. Miután a villámlicit összege egymillió forint, szeretné tovább serkenteni a vállalkozó kedvű embereket. Bízom benne, hogy lesznek olyanok, akik feljebb tornázzák ezt a gyönyörű összeget! Óriási öröm, hogy tizenegy év távlatában még mindig ilyen népszerűségnek örvend a testvérem, hogy sokan vannak olyanok, akik át szeretnék adni az elkövetkezendő generációknak, hogy ki volt Gábor.

Az árverés december 24-én zárul, azaz akár még szenteste is lehet licitálni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában