Az utánpótlás csapatok közepes mérleggel állnak a korosztályos bajnokságokban

2020.11.18. 21:14

Rendkívül vegyes a körkép a megyei fiataloknál

A kiemelt utánpótlás labdarúgó-bajnokságok is szép lassan befejezik az őszi idényt, a pontvadászatokból még két, illetve három forduló van hátra, áttekintjük, hogyan szerepelnek csapataink a különböző korosztályokban.

Káldor András

Gruber Zsombor (fehér) a Puskás Akadémia U17-es csapatából betalált a Vasas ellen

Fotó: PFLA

Kiemelt u19-es bajnokság

Kilenc fordulót követően a MOL Fehérvár FC és a Puskás Akadémia gárdái az alsóházban vannak, a piros-kékek a 10., míg a felcsútiak a 11. helyen tanyáznak. A legutóbbi játéknapon a MOL Fehérvár a DVTK otthonában lépett pályára, és szenvedett sima, 3-0-as vereséget. Vajda Gusztáv vezetőedző tanítványai már az első játékrészben kétgólos hátrányba kerültek, és ebből már nem tudtak felállni. Ugyanilyen arányban kapott ki a Puskás Akadémia gárdája is a Vasas Kubala Akadémia vendégeként, csupán annyi volt a különbség, hogy a második félidőben találtak be a hazaiak kétszer, kialakítva ezzel a végeredményt. Mindkét csapat szombaton, hazai pályán javíthat, a fehérváriakhoz a kilencedik ETO FC Győr látogat, a Puskás Akadémia pedig az ötödik helyen álló Ferencvárosi TC együttesét látja vendégül.

Kiemelt U17-es bajnokság

Ebben a korosztályban lényegesen kedvezőbb pozícióban várják a hétvégi fordulót a csapatok, hiszen a Puskás Akadémia a második – igaz hat ponttal lemaradva az éllovas Budapest Honvéd-MFA mögött – bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak eddig, mint riválisuk. A DVSC-DLA elleni találkozójukat 2021. február 13-án pótolják. A MOL Fehérvár FC csapata is közel van az élbolyhoz, ők a negyedik helyen várják a folytatást. Az előző mérkőzésükön a felcsútiak ugyan 1-3-mal zártak a Ferencvárossal szemben, de ez nem veszélyeztette helyüket a tabellán. A MOL Fehérvár viszont az Illés Akadémia otthonából hozta el mindhárom pontot, miután Tóth Tamás Vid és Babos Bence találataival 2-0-ra győztek. A Puskás Akadémia a 6. fordulóban elmaradt mérkőzését pótolta a múlt szombaton, és magabiztosan győzték le a Vasas Kubala Akadémiát 4-0-ra. Igaz, erősítette őket Kocsis Dominik, Gruber Zsombor és Szabó Valentin is, akik „visszajátszhattak” az U19-esek közül. A gólokat Kiss Norbert 2, Gruber és Farkas Bendegúz szerezték. Ebben a fordulóban a Puskás Akadémia csapatát már pénteken pályán találjuk, a Nyíregyháza Spartacus lesz az ellenfelük, a MOL Fehérvár pedig közvetlen riválisuk, az előttük álló DVTK-val száll harcba a pontokért. A tét nem kicsi, hiszen nagyobb gólkülönbségű Vidi-siker esetén helyet is cserélhetnek a borsodiakkal.

Gruber Zsombor (fehér) a Puskás Akadémia U17-es csapatából betalált a Vasas ellen
Fotó: PFLA

Kiemelt U16-os bajnokság

A téli szünethez a középmezőnyben, a 8. helyen találjuk a Puskás Akadémiát, a MOL Fehérvár az utolsó előtti, 11., a DVTK-t megelőzve, mindössze három pontot gyűjtve. A 9. fordulóban a fehérváriak az Illés Akadémia csapatától úgy kaptak ki, hogy a félidőben Fekete András góljával vezettek, de fordítani tudtak a vasiak, és nyertek 2-1-re. A Puskás Akadémia meccsét – akárcsak az U17-eseknél – jövőre rendezik a DVSC-DLA ellen február 13-án. A szombati fordulóban a MOL Fehérvár rangadót játszik a DVTK ellen, a Puskás Akadémia újabb meccset kénytelen halasztani, a Nyíregyháza Spartacus elleni találkozót 2021. február 6.-án fogják pótolni.

Országos U15-ös bajnokság

A 11. forduló után járnak a csapatok, a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia együttesei éppen ezen a játéknapon csaptak össze, a találkozó a felcsútiak 4-0-ás sikerét hozta, Rózsa Dániel, Balabás Bence, Ásványi Domokos és Antal Márton góljainak köszönhetően. A Puskás a tabella élén álló Budapest Honvéd-MFA gárdája nyomában van, mindössze két ponttal lemaradva, míg a MOL Fehérvár FC az ötödik. A következő forduló ugyan elkezdődik szombaton, de a felcsútiak a Honvéd elleni rangadójukat csak december 12-én játsszák le, a MOL Fehérvár pedig december 2-án lesz majd a KTE LA vendége.

Országos U14-es bajnokság

Itt már a 12. fordulót is lejátszották múlt szombaton. A hetedik helyen álló MOL Fehérvár FC Bognár Martin és Regenyei Gergő találataival 2-0-ra győzött a KTE LA ellen, a negyedik helyen álló Puskás Akadémia együttese nem játszott, ők december 12-én utaznak a Budapest Honvéd MFA-hoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában