Sorozatban ötödször kapitulált a kézilabda NB II.-ben

2020.11.17. 21:37

Nem tudta borítani a papírformát a Cunder Kézisuli

A férfi kézilabda NB II. 7. fordulójában az öt játékosát nélkülözni kénytelen fehérváriak sima vereséget szenvedtek, az Alba-MÁV-Előre bajnokiját pedig későbbre halasztották.

Krebsz András

Továbbra is gödörben van Dolezsál Károly csapata

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Csepel DSE–Cunder TU Kézisuli 35-24 (19-13)

Laurentz László Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Csanádi, Polgár.

Cunder: Bokréta – Kónya, Csóka 3, RUPRECHT 9 (3), Kovácspál 1, Bakos 2, ifj. Dolezsál K. 2. Csere: Karniczki, Bencze 1, Bándi 4, Babócsai, Hamvasi 1, Varga M. 1. Edző: Dolezsál Károly.

Eredmény alakulása: 6. perc: 5-4, 13. p.: 10-6, 21. p.: 12-8, 26. p.: 16-11, 36. p.: 22-16, 41. p.: 26-18, 48. p.: 32-22, 57. p.: 34-23.

Rossz előjelekkel várta a hat fellépésén mindössze két pontot gyűjtő Cunder csapata a szombat esti találkozót, a Dolezsál Károly által irányított szakmai stáb ugyanis a sérülések és a karanténba kerülők miatt öt játékosára sem számíthatott.

A fővárosba cserekapus nélkül érkező cunderesek nem kezdték rosszul az összecsapást, Ruprecht magabiztos heteseivel és Bakos átlövéseivel a 12. percig ott lihegtek a csepeliek nyakában, 7-6. Ezt követően azonban a könnyelműen elajándékozott labdák és a rossz befejezések megbosszulták magukat, a hazaiak többször is könnyű góllal büntettek, a 21. minutumban már 12-7 állt az eredményjelzőn. A nehezen visszarendeződő fehérváriak sokszor hozták kiszolgáltatott helyzetbe Bokrétát, a szünetre gyakorlatilag el is dőlt a két pont sorsa.

Továbbra is gödörben van Dolezsál Károly csapata
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap-Archív

A térfélcsere után sem változott gyökeresen a játék képe. Védekezésben továbbra sem volt meg a kellő összhang a cunderesek között, az előrefelé játék pedig finoman szólva is akadozott: a második félidőben a végül kilenc találatig meg sem álló Ruprechten kívül csak Bándi tudta egynél többször bevenni az ellenfél kapuját. A 44. percben tízre hízott a különbség (30-20), a hajrára szét­eső Csókáék végül még ennél is nagyobb fiaskóba szaladtak bele. A vendégeknél bemutatkozott a Pick-Szeged utánpótlásában is pallérozódó, irányító, átlövő és szélső poszton egyaránt bevethető ifj. Dolezsál Károly, aki hét hónap kihagyás után tért vissza a parkettre.

– Megérdemelt a csepeliek győzelme, akik érthetetlen módon erős hazai pályát kaptak a játékvezetőktől. Reményeink szerint a hétvégére többen felépülnek és jobb eredményt tudunk elérni – értékelt Dolezsál Károly, a Cunder trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában