U21-es labdarúgó-válogatott

2020.11.11. 22:23

Eb-főpróbára készülnek Geráék

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián edz a felkészülési mérkőzésére készülő U21-es labdarúgó-válogatott. Az oroszok elleni pénteki találkozó előtt Gera Zoltán szövetségi edző tartott sajtótájékoztatót.

Kecskés Zoltán

Gera Zoltán nem félti az U21-es válogatottat

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Az ősz elején egy gólgazdag mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott a szlovénok ellen a korosztályos nemzeti válogatott, majd a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a következő tervezett találkozók, így mindösszesen a második fellépésére készül az együttes, ráadásul egy bivalyerős gárda ellen kell felvenniük a kesztyűt.

Az oroszok az elsők között jutottak ki selejtezőcsoportjukból a jövő évi, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra, így egy nagyon erős ellenféllel néznek szembe a fiatalok. Az U21-es nemzeti együttes pénteken 20.00 órakor lép pályára Székesfehérváron, a MOL Aréna Sóstóban.

Gera Zoltán nem félti az U21-es válogatottat
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

– Az oroszok hasonló erősségűek, mint azok a válogatottak, amelyekkel játszani fogunk márciusban, ezért nagyon hasznos erőfelmérő lesz számunkra a mérkőzés. Ellenfelünknek BL-tapasztalattal rendelkező játékosaik vannak, de nem féltem a csapatot, mert akik itt vannak velünk, rendszeresen játszanak a klubcsapatukban az NB I.-ben és az NB II.-ben. Az elmúlt hónapokban nagyon sokat fejlődtünk, kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek egy ilyen erős csapat ellen!

Több megyei játékos is meghívót kapott a keretbe: Zeke Márió (MOL Fehérvár FC) a védelemben, Kiss Tamás (Puskás Akadémia) a középpályán bizonyíthat a szakmai stáb előtt. Bemutatkozásra vár ugyanakkor a Puskás Akadémiától kölcsönben Budafokon szereplő két labdarúgó is: a védő Huszti András, illetve az NB I.-ben eddig három gólt jegyző Skribek Alen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában