Magyar Kupa

2020.10.27. 22:20

A Puskás Akadémia célja, hogy kijöjjön a gödörből

Több fontos kérdésre is választ kaphatunk a szerdán 12.30-kor kezdődő Magyar Kupa-mérkőzésen. A legjobb 32-be jutásért a másodosztályban szereplő és a kiesés ellen küzdő Szentlőrinc SE-vel csap össze a gödörben lévő Puskás Akadémia FC.

Kecskés Zoltán

Fotó: PFLA

Több megyei vonatkozása is van a meccsnek, hiszen a felcsúti alakulat a „kistestvér”, Aqvital FC Csákvár soros ellenfelével találkozik, így egy esetleges önbizalomnövelő győzelem esetén a Puskás Akadémia saját ambíciói mellet fiókcsapatának is segíthet.

Az esélyek egyértelműek, de az tény, hogy két különböző hangulatú és lelkületű együttes mérkőzik meg egymással a MOL Magyar Kupa 7. fordulójában. A Merkantil Bank Ligában szereplő Szentlőrinc ugyanis bravúrt elérve a hétvégén megkaparintotta a három pontot annak a Békéscsabának a vendégeként, amely a negyedik helyen tanyázik a 20 csapatos bajnokságban. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a koronavírus a lila-fehérekre is lecsapott, de mindentől függetlenül a piros-feketék szép játékkal 3-0-ra diadalmaskodtak.

Fel van adva a lecke Szolnoki Rolandéknak (PAFC) Fotó: PFLA

Ezzel szemben a Puskás Akadémiánál nem minden kerek, hiszen zsinórban három vereséget is begyűjtöttek az élvonalban, ráadásul az utolsó két fordulóban 3-0-ás pofonba szaladtak bele az MTK Budapest, majd a Diósgyőr ellen. Az elmúlt napokban a felcsúti csapatban minden bizonnyal önvizsgálatot tartottak és rendet tettek a fejekben, így vélhetően sebzett vadként egy nagyon motivált, sikerre éhes Hornyák-csapat lép pályára a fél 1-kor kezdődő találkozó alkalmával. Nagy kérdés, hogy a megfogalmazott éles kritikák után mely játékosainak szavaz bizalmat a felcsúti vezetőedző.

A Magyar Kupa-mérkőzést Káprály Mihály vezeti majd, míg segítői Baghy Csaba és Máyer Gábor lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában