kézilabda

2020.09.12. 16:00

Lendületben maradna a fehérvári együttes

A Dunaújváros ellen elkapta a fonalat az Alba Fehérvár KC a női kézilabda NB I-ben. A hazai pályán aratott sikert a Vác ellen kellene megismételni vasárnap este.

Németh Krisztián

Szabó-Májer Krisztina érett játékára is szükség lesz

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az MTK elleni nehézkes kezdés után Deli Rita együttese hét közben kivágta a rezet – tette mindezt szurkolók előtt, így igazán nagy volt a közös öröm a megyei rangadón aratott 23-21-es diadal után. Tíz hónap után ízlelhette meg ismét az együttes a hazai győzelem esszenciáját – igaz, az előző bajnokság márciusban félbeszakadt, és csak szeptember elején indult az új szezon. Ez az oka annak is, hogy tavasszal nem kerülhetett sor a Vác fehérvári vendégjátékára.

Az erőltetett menetben a mérkőzések most futószalagon érkeznek, kulcsfontosságú tehát emiatt, hogy megtartsa lendületét Székesfehérvár női kézilabdacsapata.

Az eddig ugyancsak két pontot szerző hétvégi ellenfél a nyitányon tizenhárom góllal kikapott a Ferencvárostól, a dinamikát hét közben az MTK ellen találta meg, amikor a kék-fehéreket szinte végig vezetve 31-22-re verte.

– Hazai pályán nem lehet más célunk, mint a két pont megszerzése. Akárcsak szerdán, ezúttal is a csapatmunka lesz a döntő – emelte ki az AFKC honlapjának Bardi Fruzsina, aki három góllal járult hozzá a Dunaújváros elleni rangadó győzelméhez.

Szabó-Májer Krisztina érett játékára is szükség lesz
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nemcsak az összehangolt csapatrészek, hanem a stabilitás is kell majd a Vác ellen, hiszen, amint arra Deli Rita is felhívta a figyelmet:

– A Vác a felkészülés során is kinyilatkoztatta, hogy az első négybe vágynak, nyáron csak minimális változás volt a keretükben, az összeszokottság nagy előnyük lehet. A hazai pálya önbizalmat adhat nekünk, főleg a szerdai győztes mérkőzés után. Bár az biztos, hogy a Vác ellen még jobb játékra lesz szükség az eredményes szerepléshez, meggyőződésem, hogy bátran várhatjuk a mérkőzést – zárta mondandóját a Fehérvár vezetőedzője.

Nem lehetetlen legyűrni a Vácot, ezt a tényt legutóbb 2019 első napjaiban erősítették meg a fehérvári lányok, hiszen óriási csatában az utolsó tíz percben állva hagyták a Duna-partiakat: Szabó-Májer és Nascimento góljával, valamint Temes duplájával 26-23-as diadalt arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában