lemondott Deli Rita

2020.09.25. 22:46

Edzőváltás az Albánál

A balatonboglári vereséget követően lemondott posztjáról az Alba vezetőedzője, Deli Rita. A női kézilabdázók vasárnapi meccsén Józsa Krisztián, az együttes eddigi másodedzője dirigál.

Horog László

Deli Rita (k) a balatonboglári bajnoki után lemondott

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriak vasárnap 18 órakor a közvetlen riválisnak számító Kisvárdát fogadják, az albások egy győzelem mellett öt vereséget számlálnak, 2 ponttal a tabella 13. helyén tanyáznak, a 0 pontos Békéscsaba helyezkedik mögöttük. A szerda esti Boglári Akadémia-SZISE elleni idegenbeli bajnokit 34-24-re vesztették el a fehérváriak, a találkozó után lemondott Deli Rita vezetőedző, eddigi segítője, a 33 esztendős Józsa Krisztián élete lehetőségét kapta, a folytatásban ő dirigálja az együttest.

– A hétközi bajnokin kötelező győzelmet kellett volna aratnunk, azonban minden tekintetben alulmúltuk magunkat, a vereség és a gólkülönbség egyaránt szégyenteljes. Bár új, formálódó csapatunk van, a szezon elején járunk, a szerdai mérkőzés egyértelművé tette számomra, hogy új impulzusokra van szüksége a csapatnak, ezért a klub vezetőivel egyeztetve lemondtam a vezetőedzői pozícióról. A lányoknak és Krisztiánnak nagyon sok sikert, szurkolóinknak – akiktől rengeteg szeretetet kaptunk az évek folyamán – sok örömöt kívánok – közölte a távozó Deli Rita, aki 2016 márciusában ült le a kispadra, első meccsén 29-23-as győzelmet aratott a Siófok felett. Az elmúlt években kétszer jutottak ki a nemzetközi porondra, 2016 őszén az EHF-kupa csoportkörében szerepeltek.

Deli Rita (k) a balatonboglári bajnoki után lemondott
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Négy és fél éve azt a Bakó Botondot váltotta a kispadon, aki szegedi munkavállalás után jelenleg a Kisvárdát, a vasárnapi ellenfelet dirigálja. A két együttes utolsó, március elején vívott bajnokiján a keleti határszéliek 29-20-as győzelmet arattak, pár nappal később a bajnokságot lefújták.

– Azon a meccsen minden bejött nekünk. Ez teljesen más mérkőzés lesz, egy edzőcsere mindig új energiákat szabadít fel a játékosokból, ezzel együtt is egyértelműen győzni szeretnénk Fehérváron – közölte Bakó Botond.

Együttese a 10. helyen áll a bajnokságban 1 győzelemmel és 3 vereséggel, két bajnokijuk, az MTK elleni derbi a vírusjárvány, az FTC elleni találkozó a zöld-fehérek BL-kötelezettsége miatt elmaradt.

– Hatalmas lehetőség, ugyanakkor nagy felelősség, hogy ezentúl én vezetem a csapatot. Remek munkakapcsolatban voltam Deli Ritával, a nyáron, sőt néhány hete sem gondoltam, hogy szeptember végén már én irányítom a lányokat. A hét végi meccset szeretnénk megnyerni – mondta Józsa Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában