Mór Városi Sportegyesület

2020.05.06. 21:16

Kicsiny fény az alagút végén

Május 4-től az amatőr és a szabadidős sport, valamint a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett. Ezt kihasználva több sportpálya kinyitott, miközben az egyesületek elkezdték szervezni kiscsoportos edzéseiket. Így van ezzel a Mór Városi Sportegyesület is, Ruff Linda elnök számolt be lapunknak az SE különböző szakágainak helyzetéről.

Kecskés Zoltán

A Móri SE U14-es játékosai biztonságos távolság mellett edzhetnek Fotó: egyesület

Hogyan élték meg az elmúlt heteket?

– Természetesen minket is mélyen érintett a koronavírus megjelenése és az általa keltett bizonytalanság. Így főként egyénileg, online edzésekkel készülhettek a játékosok, folyamatosan konzultálva az edzőikkel. A kialakult helyzet összekovácsolta a csapatainkat, a sportolók éretten kezelték a helyzetet, elvégezték a rájuk rótt feladatokat. Bíztunk benne, hogy eljön az az idő, amikor személyesen is találkozhatunk: elérkezett!

Május 4-től a koronavírus-járvány elleni korlátozó intézkedések országosan módosultak, hogyan érinti ez az egyesület sportolóit?

– A kormányrendelet hétfőtől megengedi a sportegyesület által szervezett edzéseket, ezt kihasználva megkezdődtek a közös kiscsoportos tréningek, amelyek főként a Fejér megyei I. osztályban szereplő labdarúgóinkat érintik. A Wekerle Sándor Szabadidőközpont megnyitásával a helyszín is adott. A szabadtéri területeket lehet használni, ám az uszoda továbbra is zárva tart. Kiemelten kezeljük az egészségügyi előírások betartását, így igyekszünk elkerülni a felesleges kontaktot: az öltöző zárva van, nem használunk jelzőtrikót és kulacsot sem. Mindenkinek gondoskodnia kell a saját felszereléséről. Továbbá az edzők olyan feladatokat találnak ki a labdarúgóknak, amivel elkerülhetők az érintkezések.

A Móri SE U14-es játékosai biztonságos távolság mellett edzhetnek
Fotó: egyesület

Hány fővel tudnak foglalkozni egyszerre?

– Ez korosztálytól függ. Az U 9-esektől felfele kezdtük meg a tréningeket, a legkisebbek (U7, U8), továbbra is otthon készülnek. Tervben van, hogy a közeljövőben őket is bevonjuk a felkészülésbe. A kérdésre visszatérve, a legkisebbeknél maximum 3-4 gyerek lehet egy csoportban, míg a nagyobbaknál ez a szám 5-6 sportoló. Nagy fontos megemlítenem, hogy a fertőzések elkerülése miatt a csoportok összetétele nem változik, mindig ugyanazok edzenek együtt.

Mi a helyzet a többi szakág sportolóival?

– Az asztaliteniszezők várhatóan a jövő héten kezdik meg a foglalkozásaikat, míg a mazsorettek és a karatésok egyéni edzésterv alapján készülnek otthonukban, illetve néhány futóedzést már végeztek a szabadban egyénileg, akárcsak az íjászok, vagy az extrém sportolók. A sakkozók szintén otthon vannak. Bízunk benne, hogy hamarosan valamennyien elkezdhetik a közös edzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában