Nemcsak szurkolnak, gólokat is lőnek

2020.03.19. 18:24

A VBKE kiváló utánpótlással rendelkezik

Drukkerekből álló csapatokra leginkább Angliában találunk példát, a Wimbledon, a Manchester United és a Liverpool fanatikusai is játszanak alsóbb osztályokban. Magyarországon elsőként 2006-ban a Videoton FC szimpatizánsai, a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület tagjai gondoltak egy nagyot, és alapították meg futballcsapatukat.

Káldor András

Szenner Alexander (VBKE) előzi meg védőjét Velencén

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Juhász László a csapat bölcsőjénél is ott volt már, és mind a mai napig erősíti a gárdát annak ellenére, hogy egyéb bokros teendői vannak, és nem utolsósorban önkormányzati képviselő.

– A baráti kör 1999-ben alakult, a futballszakosztály, a csapat megalakításának a célja 2006-ban kezdeményezésemre nem volt más, mint hogy a Videoton-érzelmű, focizni vágyó és tudó szurkolók nagypályán méressék meg magukat. Korábban kispályán ugyan már voltak próbálkozásaink, de annyian összejöttünk, hogy akkor már volt értelme nagypályában gondolkodni. Célunk volt, hogy ne csak a lelátón mutassuk meg magunkat, de vigyük el a hírét a csapatnak a megyei bajnokságban is. Igazi áttörést jelentet annak idején Magyarországon, mert utánunk indult a Ferencváros és a DVTK szurkolói csapata. Abban az időben korántsem ilyen kommunikáció alatt valósulhatott meg – fogalmazott.

Elsőre a 2006/07-es szezonban a megyei III. bajnokságban a hetedik helyet szerezték meg, és elnyerték a legsportszerűbb csapat díját. Vajon milyen érzés lehet Vidi-mezben pályára lépni hétről hétre?

Szenner Alexander (VBKE) előzi meg védőjét Velencén
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Fantasztikus volt, amikor az első mezeket megkaptuk, bár még csak a baráti kör címerét viseltük, de 2007 tavaszán sikerült olyan szerelést szereznünk, amelyben az akkori nagy csapat játszott. Abban az időszakban kizárólag Vidi-szurkolókból, -fanatikusokból állt a csapat, mára ugyan ez kissé megváltozott, és érkeztek olyanok is, akik ügyesen bánnak a labdával, de túl sok közük nem volt magához a Videotonhoz – őket arra neveljük, hogy Vidi-szurkolókká váljanak, tiszteletben tartva azért az érdeklődési körüket, hiszen más-más korosztályt képviselnek – hangsúlyozta Juhász.

Céljuk nem feltétlenül a feljutás a megye II.-be. Mindenesetre jól rajtoltak, és jelen pillanatban a Simix-Üveg Ásvány csoport harmadik helyén állnak.

– Adott korosztályban, ha a teljesítmény eléri azt a színvonalat, hogy feljussunk, akkor nem vesszük el ezt az élményt, de a tabellát vezető U19-es csapatunk esetében nem is tudnánk feljebb lépni, mert nincs magasabb szintű felnőttcsapatunk. Ott most jó a csillagállás, de inkább mi a szabadidő- és a tömegsportot szeretnénk tovább népszerűsíteni – tette hozzá végszóként a rutinos klubvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában