A kupahelyzet egyre fokozódik

2020.02.12. 08:00

A legjobb nyolc közé jutásért lép pályára szerdán a PAFC és a DPASE

A labdarúgó Magyar Kupa küzdelmeiben hét nyolcaddöntő-párosítást rendeznek a szerdai játéknapon, amelyek során a Puskás Akadémia FC érvényesíteni, míg a Dunaújváros borítani szeretné a papírformát.

Dévai N. Csaba

Újabb kemény összecsapás vár a fehér mezes PAFC-ra

Fotó: PFLA

Békéscsaba 1912 Előre–Puskás Akadémia FC

Sokáig emlékezetes marad a békéscsabai szurkolók számára a 2019. december 4-i dátum, hiszen ekkor esett meg, hogy a békési lila-fehérek hazai közönségük előtt kiütötték a Ferencváros gárdáját. Ebből a lélektani szempontból hatalmas jelentőségű sikerből táplálkozhatnak a csabai játékosok következő ellenfelük, a szintén NB I-es Puskás Akadémia FC ellen, amely együttes a Dabas legyőzése révén lépett tovább. Abból a szempontból egészen biztosan nehezebb dolga lesz Schindler Szabolcs fiainak a PAFC ellen, mint volt a Fradi ellen, hogy a kiírás ezen szakaszában már oda-visszavágós rendszerben dől el a továbbjutó kiléte, nem elég tehát mindössze egyszer 90 percen keresztül erőn felül teljesíteni. Ezzel pedig szemmel láthatóan hadilábon áll a másodosztály 10. helyén álló Békéscsaba, hiszen nyolc győzelem – és hat döntetlen – mellett nyolc vereség áll a nevük mellett.

Huszti András, a felcsútiak tavaly még az NB II-ben szereplő hátvédje a klub honlapjának elmondta, a csabaiak hazai pályán kifejezetten erősek, jól szervezett csapatról van szó, ám ennek ellenére is szeretnének előnyt kiharcolni a felcsúti visszavágóra.

Újabb kemény összecsapás vár a fehér mezes PAFC-ra
Fotó: PFLA

MTK Budapest–Dunaújváros

Újabb párosítás, ahol osztálykülönbség áll fenn a két fél között, ám ezúttal a megyei csapat az, amelynek ezt a pályán mutatott játékával el kell tüntetnie. Az NB III. Közép csoportjában szereplő újvárosiak a másodosztályt rendkívül meggyőző játékkal vezető MTK-hoz látogatnak majd az odavágó során, amely túra nem sok jóval kecsegtet az ellenfelek számára az idei kiírásban. Az élvonalba visszavágyó fővárosi alakulat 11 eddigi hazai mérkőzéséből kilencet megnyert, emellett elért két döntetlenjével pedig hazai pályán veretlennek mondhatja magát. Mindemellett ki kell emelni, hogy a Lőrincz Emil vezette dunaújvárosi alakulat idegenben nyújtott teljesítményére sem lehet panasz – öt győzelem, egy döntetlen, két vereség –, ám ezeket az eredményeket egy osztállyal lejjebb, szerényebb képességű csapatok ellen érték el.

– Szeretnénk tisztességgel helytállni, emellett mindig azt mondom, hogy a labda gömbölyű, bármi előfordulhat. Igaz, hogy itt már két mérkőzésen dől el a továbbjutás, és két találkozón jobban kijön az ellenfél játéktudása, de semmiképpen sem fogunk feltartott kézzel kiállni a párharcra – nyilatkozta Lőrincz Emil.

Mindkét párosítás visszavágóját február 19-én, 18 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában