U16

2020.02.10. 20:45

A hatodik helyen zárt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia

Negyedik alkalommal rendeztek U16-os, lány nemzetközi kosárlabdatornát a koronázóvárosban.

Horog László

A narancs-fekete mezes Rátgéber Akadémia lányai döntőt vívhattak a székesfehérvári tornán, a DKKA is helytállt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az első három alkalommal BasketGirls Superchallenge néven futott az esemény az MKOSZ-teremben, ezúttal Basket Challenge elnevezéssel bonyolították a nyolc-csapatos seregszemlét. A házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttese a 6. helyen zárt, ugyanis az 5. helyért vívott helyosztót 96-41-re elvesztette a Soproni Darazsak ellen. Előzőleg az első, pénteki játéknapon az NKA Pécs, azaz a Rátgéber Akadémia 100-61-re verte a fehérváriakat, akik a második meccsen a bolgár Rilski Sportist Basketball Academy együttesétől kaptak ki 61-47-re. Az észak-macedón Vardar Skopje ellen javítottak a

DKKA-s lányok, 73-58-as győzelmet arattak Bukics Zsolt tanítványai, ezzel kivívták a jogot, hogy a zárónapon az 5. helyért csatázzanak. A 7. helyért zajló mérkőzésen az olasz Stellazzurra Roma 65-52-re verte a WBC Vardar Skopjét, érdekesség, hogy a taljánok nem csak a lányoknál, a fiúknál is komoly eredményekkel rendelkeznek ezen korosztályban. Egy hete, a 16 éven aluli fiúknak rendezett Szent István Kupán is a rómaiak – minden jel arra utal, szívesen látogatnak Fehérvárra – nyertek, az erősebb nem képviselői a kínaiakat verték a fináléban.

A narancs-fekete mezes Rátgéber Akadémia lányai döntőt vívhattak a székesfehérvári tornán, a DKKA is helytállt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

De vissza a lányokhoz. A Basket Challenge bronzmeccsén a cseh Lvice Hradec Kralove a bolgár Rilski Sportist gárdáját győzte le meglepően könnyedén, 73-40-re, a fináléban a szlovák U16-os válogatott pedig a Rátgéber Akadémiát, 80-33-ra. Az északi szomszéd korosztályos együttese volt a mezőny legerősebbje, az aranycsatát megelőzően a cseheket 72-62-re, a Soproni Darazsakat 60-54-re, a Stellazzurrát 98-40-re múlták felül. A fehérváriak szereplése megfelel az erőviszonyoknak, előrébb is végezhettek volna, ha két kulcsjátékosuk, a palánk alatt aktív Dányádi Lili és a mezőnyben eredményes Dávid Mia – az egykori NBA-játékos lánya – nem bajlódik sérüléssel, előbbi a térdével, utóbbi a bokájával. Dávid a szombati versenynapon pályára lépett, együttese nyert is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában