A jó folytatásért

2020.01.02. 19:02

Az újvárosi futsalosok a felsőházba vágynak

A Dunaferr DUE futsalcsapata immáron évek óta a topcsapatok közé tartozik, ám az idei kiírás eléggé nyögvenyelősen alakult, amiből fakadóan nem lesz könnyű elérni Fehér Zsolt vezetőedző gárdájának a felsőházi rájátszást. Az ő segítségével értékeltük az elmúlt időszakot.

Káldor András

Klacsák Bencére (piros) is komoly feladat vár, hogy csapata kiharcolja a felsőházba kerülést Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella

Eddig lejátszottak tizennégy mérkőzést, hogy értékeli a csapat teljesítményét?

– Ha a tabellára nézünk, nem lehetünk elégedettek, mert ennél sokkal vérmesebb reményeink vannak, illetve megvoltak azok a lehetőségeink, amelyeket saját magunknak köszönhetően elszalasztottunk – nyilatkozta a szakvezető. – Négy olyan mérkőzés volt, amikor az utolsó másodpercben buktunk el két pontokat, vagy kihagytuk a büntetőt, vagy az öt a négyes játéknál rosszul koncentráltunk. Döntetlennél elhullajtottunk nyolc pontot, aminek most érezzük a hiányát, de előrefelé tekintünk. Van még hátra négy mérkőzés, igaz, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk, de ha ezeket a meccseket megnyerjük, akkor bejuthatunk a felsőházba. Egy építkezés kezdetén vagyunk, amelyben odafigyelünk a fiatal tehetségekre – mint ahogy azt tettük az elmúlt években is –, és ebből szeretnénk a későbbiekben nagyobb hasznot húzni. A saját nevelésű játékosaink a dunaújvárosi közönség előtt akarnak játszani, négy olyan fiatalunk van, akik közül ketten utánpótlás-­­válogatottak, és mindannyian az első csapattal eddzenek mindennap.

Voltak meccsek, amelyeken előnyök után vesztettek pontokat, hogyan lehet orvosolni azt, hogy ezek ne történjenek meg?

– Nagyon fiatal a garnitúra, talán a legfiatalabb az első osztályban. Ezért van az, hogy sok szituációban rossz döntéseket hoznak. Kiélezett helyzetek és sok gyakorlás, valamint mérkőzés kell ahhoz, hogy a későbbiekben ezeket kiküszöböljék – csúnyán szólva az ellenfélbe „vágják” a kést, amikor arra ott a lehetőség. Sajnos eddig ezek nem történtek meg, bízom abban, hogy a folytatásban a saját hibáikból tanulnak annyit, hogy ilyenkor könyörtelennek kell lenni, mert sajnos most futunk az eredmény után. A „nagy csapatok” ellen egy félidőt bírtunk, de azt meg kell nézni, hogy ők kiemelkedő infrastruktúrával és külföldi játékosokkal rendelkeznek. Ezeket kell meglovagolni, és nagyobb hangsúlyt fektetni a fiatalokra, akik, hangsúlyozom, még rutintalanok.

Klacsák Bencére (piros) is komoly feladat vár, hogy csapata kiharcolja a felsőházba kerülést
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Két idegenbeli, illetve két hazai mérkőzés vár még önökre az alapszakaszban, hány pont lenne az, amit reálisan be tudnának gyűjteni, elérhető lesz a felsőházba kerülés?

– Amennyiben a két hazai mérkőzésünket nem tudjuk hozni, és nem gyűjtünk hat pontot mind a Veszprém, mind a Csömör ellen, akkor nem is érdemli meg a csapat a felsőházba kerülést. Az a játék, amelyet mutatott a gárda az erősebb csapatok ellen, arra predesztinálja, hogy ott legyen, és nagyon keserű lenne a szánk ízei, ha ez a legvégén mégsem sikerülne.

A tavalyi szezonban kis híján dobogós lett a csapat, benne van, lehet ön szerint a társaságban egy ilyen bravúr?

– Egészen biztos vagyok benne, bízom a játékosaimban, valamit saját magamban, hogy bár nem lesz egyszerű, de végül be tudunk érni az első négybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában