Az első félidőben jobban tartotta magát a finn válogatott

2019.11.29. 21:38

Megérdemelt Alba-siker

Felkészülési mérkőzésen az Alba Fehérvár KC női kézilabda­csapata 12 gólos győzelemmel zárt Finnország válogatottja ellen.

Káldor András

Pelczéder Orsolya (fehérben) góljával vette át a vezetést az Alba Fehérvár KC Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Szombaton elkezdődik a női kézilabda-világbajnokság Japánban, és egészen január elejéig nélkülözhetik a hazai bajnoki meccseket a fehérvári szurkolók. Szerencsére azonban mégsem maradnak teljesen látnivaló nélkül, mivel a klub több felkészülési összecsapást is beiktatott a „holtidénynek” tekinthető időszakban. Az Albás lányok némi pihenőt kaptak a Békéscsaba elleni győztes bajnoki után, hétfőn pedig újfent belecsaptak a lecsóba. Kemény, téli alapozásnak is beillő munka vár rájuk, hiszen az ünnepek után Érden lesz jelenésük, majd feszített tempóban követik egymást a találkozók januárban, illetve februárban. Az azonban jót tehet a felkészülésnek, hogy nincs egyetlen felnőtt válogatottja sem a csapatnak, aki a világbajnokságon szerepelne, így végig együtt építkezhetnek.

Az első ilyen tesztet az európai körúton levő finn válogatott ellen játszotta a fehérvári gárda. A vendégek kedden, Balatonlellén Szlovákiától szenvedtek 12 gólos vereséget, és leginkább a kontinens második-harmadik vonalába tartoznak. Tomas Westerlund szövetségi kapitány pedig először ezen a héten irányította északi rokonaink legjobbjait.

Pelczéder Orsolya (fehérben) góljával vette át a vezetést az Alba Fehérvár KC
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bár kétgólos vendégelőnnyel indult a találkozó, a játék elég gyorsan kiegyenlítődött. A védekezés ezekben a percekben másodlagos volt, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy a 10. percben 6-6-ot mutatott az eredményjelző. Nem tudott egyik csapat sem ellépni, ez aztán a 19. percben először vezetéshez jutó fehérváriaknak sikerült. Pelczéder Orsolya lerohanásból szerzett előnyt, majd fokozatosan faképnél hagyták ellenfelüket.

Frissebben kezdték a második félidőt a finnek, fel is zárkóztak két gólra (17-15), de ez tiszavirág-életűnek bizonyult. Ugyanis megrázta magát az FKC, és pillanatok alatt visszaállt az ötgólos különbség. A folytatásban csupán az irányító Ella Holopainen semlegesítése okozott némi gondot, aztán egyre jobban kinyílt az olló.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár KC–Finnország 35-23 (17-12)

Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika

Alba Fehérvár KC: Attingré – Zazai 5, Boldizsár, Rózsás 5, Sztankovics 2, Mendy 4, Pelczéder 2. Csere: Györkös (kapus), Töpfner 8 (4), Moutsogianni 1, Utasi 2 (2), Szarka A. 2, Gerhát 4 (2). Vezetőedző: Deli Rita.

Finnország: Nyemi – Wilern, Saldkivi 2, Holopainen 6, Väyrynen 1, Kulsu 1, Näräkkä 6. Csere: Bakk, Wolff (kapusok), Hilli 3 (3), Gammals, Valkamo 1, Degerth 1, Norrgrann 1, Laasio 1, Heikkeninen, Fredrikkson, Nyholm, Gustaffson. Szövetségi kapitány: Tomas Westerlund.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Hétméteresek: 10/8, ill. 4/3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában