rosszul lett egy néző

2019.11.04. 18:04

Életet mentett a játékvezető Gárdonyban

Több mint öt évvel ezelőtt Závotka Csongor játékvezető a Vál–Bodajk megye kettes összecsapáson a váli Rada Gábor életét mentette meg azzal, hogy egy fejelésnél, amikor a játékos lenyelte a nyelvét – az egyébként egészségügyben dolgozó spori –, szakszerű ellátásban részesítette.

Káldor András

Forrás: shutterstock

Hasonlóképpen tett a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Ercsi Kinizsi megyei I. osztályú mérkőzésen is. A találkozó lefújásakor a játékvezetői hármas már az öltöző felé vette az irányt, ám Závotka Csongornak szóltak, hogy egy néző rosszul lett. Azonnal hívták a helyiek a mentőket, de azok kiérkezéséig elsősegélyt nyújtott. Szerencsére a defibrillátort nem kellett működtetnie, de így is vissza kellett hozni az életbe az idős, Ercsiből ellátogató drukkert, mert nagyon rossz állapotban volt, leesett a vérnyomása.

Ezt követően a mentők ellátták, és hazatérhetett.

– Az Ercsi Kinizsi vezetősége köszönetet mond Závotka Csongornak a segítségnyújtásért! – hangsúlyozta Flórián Gábor, az Ercsi Kinizsi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában