Bravó!

2019.10.20. 18:36

Újra dobogón az Acélbikák

Magabiztosan múlta felül a gyergyóiakat a Dunaújváros, s ezzel előzött – már a dobogó harmadik fokán áll Miroslav Ihnacak gárdája a jégkorong Erste ligában.

Korondy Tamás

Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói Hoki Klub 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Dunaújváros, 400 néző

Vezette: Horváth B., Árkovics G.

Acélbikák: Hughson – Kovács, Vourijarvi, Dansereau 1 (1), Mazurek (1), Somogyi B.(1) – Baker (1), Lendák, Azari, Silló, Turcotte 2 – Dósa, Hruby, Gulácsi, Németh, Tamás – Ráduly, Wéninger, Gebei, Somogyi N., Subotic. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak

Gyergyó: Cooke – Ferenc, Rasulov, Antal, Tendler, Valdix – Góga, Kozma, Csergő, Pestunov, Vorobyev – Lescovs, Nagy, Daradics, Elekes-Darabont, Sára – Orbán, Barabás, Benedek, Péter. Vezetőedző: Malcolm Cameron

Kiállítások: 4, ill. 6 Perc Kapura lövések: 34-46

A várakozásokkal ellentétben elég lassan kezdtek a felek, az első etap érdemi tevékenységek nélkül zajlott le, néhány kósza kapuralövést leszámítva.

A második játékrészben aztán már tényleg jégkorong zajlott a jégen, a vendégek azonban kettős emberhátrányba kerültek a harmad derekán, s ezt Turcotte használta ki, 1-0.

Hugo Turcotte (képünkön) két gólja döntötte el a találkozót
Fotó: DAB

A záró felvonás 52. perce biztosan emlékezetes marad Sára Tibor számára: nem csak azért mert Dansereau a kapujukat is bevette, 2-0, hanem mert ezzel együtt a fogát is kiütötte,s vérző szájjal már nem tért vissza a játéktérre. Malcolm Cameron lehozta a kapust az utolsó percekre, hátha sikerül a lehetetlen, ehelyett Turcotte tudott duplázni az üres kapuba, beállítva a végeredményt: 3-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában