Csonka forduló következik

2019.09.19. 19:16

Három bajnoki mérkőzést elhalasztanak a Magyar Kupa játéknap miatt a megye I-ben

A 6. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Szept. 21., szombat, 16.00

Sárosd Kronos Sport–Ikarus-Maroshegy

Arany Tibor, a Sárosd Kronos Sport megbízott edzője: – Úgy vélem, hogy az Ikarus eredményei csalókák, többre képesek. A győzelemben gondolkodunk, és reméljük, hogy nem bennünket fognak meglepni először. Hazai környezetben nagyon fontosnak tartjuk a győzelmet, úgy megyünk ki a pályára minden egyes alkalommal, hogy a három pontot otthon tartsuk. Szeretnénk folytatni az utóbbi két forduló­ban mutatott teljesítményt, és el akarjuk kezdeni a győzelmeket gyűjtögetni, ahhoz hogy ott tudjunk lenni az élmezőnyben. Kislángon lényegében az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, hasonló szellemben játszanánk az Ikarus ellen is. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a hazai pálya, a szurkolóink olyan előnyt jelentenek, amelyet ki kell használni.

Megismételnénk a Kislángon mutatott, első félidőben nyújtott teljesítményünket, de kitolnánk mindezt a második félidőre is. Arra koncentrálok, hogy a csapatunk a lehető legjobb állapotban legyen, és lehetőség szerint a legszebb arcát mutassa. Nehéz irányítani a csapatot, harmincéves vagyok, még játékosként is fiatalnak számítok, nemhogy edzőnek. Nem volt egyszerű az öltöző egyik székéből felállni, és átülni a másik oldalra, örvendetes azonban, hogy a csapat száz százalékig elfogad. Ez nagyon pozitív, egy szavam sem lehet rájuk, ráadásul tudjuk azt, hogy milyen személyiség, milyen múlttal rendelkező szakember Dvéri Zsolt, nem könnyű őt követni a kispadon. Próbálom a lehető legjobbat kihozni a csapatból, egyelőre ez a mérleg biztató, de nyilván nem ringatom magam olyan illúzióba, hogy ez mindig ilyen lesz. Biztos, hogy lesznek nehézségek, amelyeket meg kell oldani, de ha így állunk egymáshoz, akkor működhet. Folyamatosan küszködünk a sérültekkel, Truszek Gábor is ugyan kispadon volt a legutóbb, de végül nem tudott beszállni. Ezért is történt az, hogy fiatal, 16 esztendős játékosokkal bővítettük a keretet, így próbálunk a felszínen maradni, szerencsére az utánpótlásunk jó, van merítési lehetőségünk, mert érdemben hozzá tudnak tenni a játékunkhoz.

Szept. 22., vasárnap, 16.00

Bodajk SE–Ercsi Kinizsi SE

Takács Viktor, a Bodajk SE vezetőedzője: – Nagyon kellett már az első győzelem, de attól függetlenül, hogy az Ercsi ellen hazai pályán játszunk, nem mi leszünk az esélyesek. Ellenfelünk évek óta jól szerepel, ott vannak az élmezőnyben, viszont mindent meg fogunk tenni, hogy megnehezítsük a dolgukat. Az utóbbi három meccsen sikerült szereznünk öt pontot, szeretnénk ezt a jó szereplést tovább folytatni. Az Enying elleni győzelem kellő önbizalmat adhat, bár a játékunk hagyott kívánnivalót maga után. Nagy fegyverténynek tartom, hogyha nem is a legjobb játékkal, de sikerült nyernünk. Azt azonban feltétlenül meg kell jegyeznem, hogy mindenképpen több kell a csapattól. Ezt érzi is mindenki a gárdán belül, és remélem, nem lesz probléma. Két stabil játékosunk továbbra is sérült, Herczegh Csabának és Rózsás Dánielnek valószínűleg a teljes őszi idényt ki kell hagynia, de szerencsére a többi játékos rendelkezésre áll.

Tordas FÉSZ ZRT.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő

Korolovszky Gábor, a Tordas FÉSZ Zrt. vezetőedzője: – A hétvégén ugyan pontot szereztünk a Velence otthonában, de ezzel a pontszerzéssel igazán nem vagyok elégedett, mert több volt ebben a mérkőzésben. Kétségtelen, hogy az elején, illetve a találkozó vége felé komoly lehetőségeik akadtak a házigazdának, de több gólt is lőhettünk volna. A csapat hozzáállásával viszont meg vagyok elégedve teljes mértékben, attól függetlenül nekik is elmondtam, hogy ezt a mérkőzést nekünk meg kellett volna nyernünk, de ők is érezték ezt. Vasárnapi ellenfelünk, a Gárdony nagyon jó csapat, nem véletlenül állnak a tabella élén. Megmondom őszintén, ebben az esetben én igazán nem nézem a tabellát, nyilván megvannak a csapatok közötti szintkülönbségek.

Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, és úgy felkészülni a mérkőzésre, hogy tudjunk pontot szerezni. A Gárdony évek óta jól teljesít, de azért mindig szereztünk tőlünk pontokat, és most sem adjuk meg magunkat. Mindig vannak sérültjeink, két hete a Mór ellen négy olyan játékosom állt a kispad mellett, és nézte a meccset, akiknek a gyepen kellett volna lenniük. Nagyon bízom benne, hogy ki tudunk teljes kerettel állni, jó lenne, mert talán az első for­duló­ban volt ehhez hasonló.

Főnix FC-Baracska–Kisláng-Telmex SE

Pavlik József, a Főnix FC-Baracska vezetőedzője: – 3-0-ra győztünk Sárbogárdon, ám nem volt azért annyira sima ez a meccs, mint a végeredmény mutatja. Egy olyan csapattal szemben tudtunk győzni, amely a dobogóra vágyik, de az biztos, hogy meglepetést okoztunk ezzel, de nem értékeljük túl a sikert, dolgoztunk érte, nem is keveset. Az biztos, hogy kicsit nyugodtabban aludtam a hétvégén, mint ahogy szoktam. Nem is az ellenfeleket nézzük, hanem a saját játékunkat próbáljuk meg rendbe rakni, nagyon sokat melózunk, tudom, hogy mi rejlik a csapatban. Türelmesek vagyunk a játékosokkal, napról napra, illetve hétről hétre látok előrelépést, és én azzal már elégedett vagyok. Egyre több szerepet kapnak a fiatalok, a Kisláng ellen is természetesen nyerni szeretnénk, Hanzli Péternek van egy húzódása, valamint Jámbor Olivér dőlt ki hosszabb időre a sorból, de úgy nagyjából egészséges a brigád.

A Móri SE (2.)–Enying (14.) mérkőzést szeptember 25-én 18 órakor, a Martonvásár SK (10.)–Flavus Velence (3.) találkozót október 2-án 19 órakor, míg a Lajoskomárom (9.)–Sárbogárd SE (5.) összecsapást november 24-én 13 órakor játsszák le a csapatok.

TABELLA

1. GÁRDONY-AGÁRD 5 5 0 0 31-6 15

2. MÓR 5 4 1 0 22-4 13

3. FLAVUS VELENCE 5 3 1 1 10-6 10

4. ERCSI KINIZSI 5 3 0 2 11-13 9

5. SÁRBOGÁRD 5 2 2 1 9-7 8

6. SÁROSD K. S. 5 2 1 2 11-15 7

7. FŐNIX-BARACSKA 5 2 0 3 9-11 6

8. LAJOSKOMÁROM 5 2 0 3 10-22 6

9. MARTONVÁSÁR 4 1 2 1 7-4 5

10. BODAJK 5 1 2 2 10-10 5

11. TORDAS 4 1 2 1 3-5 5

12. KISLÁNG-TELMEX 5 1 1 3 6-19 4

13. IKARUS-M.HEGY 5 0 0 5 6-14 0

14. ENYING 3 0 0 3 3-12 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában