kerékpár

2019.07.04. 20:52

Két korosztályban is a legjobbak között

Szorgosan gyűjtögetik a kilométereket a Fehérvár Cycling Team országúti kerékpárosai. A bringás lányok két fontos viadalon is eredményesen tekertek.

Ferencz Balázs

Kapott Szonja a leggyorsabb volt a 23 év alattiak között Fotó: FCT

Múlt hétvégén Ibrányban a teljes felnőtt női csapat magára öltötte a Fehérvár Cycling Team tengerkék szerelését az országúti országos bajnokságon. A Hideg Nóra, Kapott Szonja, Péteri Niké, Szabó Adrienn és Temela Eszter alkotta fehérvári egység vérmes reményekkel pattant nyeregbe az ob-n, ahol a 14,7 km hosszú, minimális szintkülönbséget rajzoló körből hetet kellett teljesítenie a női mezőnynek.

A fehérváriak a rajttól kezdve próbálták mozgatni a mezőnyt, igyekeztek kiharcolni egy szökést, de a mezőny nagy része passzívan kerékpározott, így nem találtak társra a mindössze egy éve működő csapat tagjai. A verseny felénél Hideg Nóra ellépett a többiektől, két kört töltött szökésben egyedül, ráadásul előnye a 2 percet is elérte. Azonban az utolsó körben beérte és megfogta a mezőny. Mezőnyhajrá döntött az országos bajnokság végén, melyben a fehérvári hölgyek közül Temela Eszter tempózott kiemelkedően, s harmadikként sikerült átrobognia a célvonalon.

Kapott Szonja a leggyorsabb volt a 23 év alattiak között
Fotó: FCT

A felnőtt ob felvezetéseként a 23 év alatti hölgyek a Debrecen melletti Bocskaikertben, a WU23 időfutam országos bajnokságán tekertek. Az FCT kötelékéből Kapott Szonja emelkedett ki, az elit-wu23-as mezőnyben az abszolút 5. időt hajtotta, mellyel a leggyorsabb 23 év alatti versenyző lett 2019-ben, s ezzel magára ölthette a wu23 korosztály bajnoki mezét is. A Fehérvár Cycling Team színeiben bringázó Hideg Nóra a 9., Szabó Adrienn a 12., Péteri Niké a 13. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában