Alig kapott érmet más

2019.04.15. 22:48

Szinte teljes fehérvári sikerrel zárult az U24-es utánpótlás öttusa országos bajnokság

A koronázóváros adott otthont az U24-es öttusa országos bajnokságnak, ahol a hazai pályán versenyző pentatlonisták domináltak.

Ferencz Balázs

Kovács Eszter a negyedik helyről lépett fel az élre

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A lovaglást külön napon rendezték, ráadásul a többi tusa előtt két nappal, így szombaton és vasárnap már csak úszniuk, vívniuk és kombizniuk (laser-run) kellett az ob női és férfi mezőnyének. A hölgyeknél a várakozásoknak megfelelően nagy harcot vívott egymással a Volán Fehérvár két ifjú kiválósága. Kovács Eszter végül remek lövészetének és futásának köszönhetően megelőzte az addig előtte álló csapattársát, s Szarka Luca előtt szerzett bajnoki címet. A harmadik helyre az Alba Öttusa SE tehetsége, Turbucz Anna futott be. Csapatban a Kovács Eszter, Szarka, Szűcs Dóra alkotta trió lett aranyérmes.

Kovács Eszter a negyedik helyről lépett fel az élre
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A fiúknál nem volt ennyire egyértelmű a fehérvári fölény. A versenyt a Trion öttusázója, Kardos Bence nyerte, de a volános Farkas Martin kiegyensúlyozott versenyzésének eredményeként ezüstérmet zsebelhetett be. A dobogó harmadik fokára Szép Balázs (BHSE) állhatott fel. Ugyanakkor a Volán Fehérvár népes legénysége dominált az élbolyban. Bernáth Bálint éppen lecsúszott a dobogóról, de Katona Bence és Bársony Péter is az első tíz között zárt. Csapatban a Farkas, Bernáth, Katona trió bajnok lett a Trion és a BHSE előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában