Hozták a kötelezőt

2019.04.14. 19:12

Három góllal nyert Budaörsön az Alba Fehérvár

A vártnál nehezebben győzött Deli Rita együttese a K&H Liga női kézilabda NB I huszonegyedik fordulójában.

Nagy Péter

Györkös Rebeka a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a kapuban

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

„Gyerünk már, csajok!” – korholta a társakat Alexandra Nascimento a bemelegítés közben. A fehérváriak brazil világbajnoka a maga 37 évével továbbra is hatalmas hőfokon ég, a 2012-es esztendő legjobbjának egy rosszul elvégzett gyakorlat sem fér bele…

A statisztika amúgy az Alba mellett szólt: az összecsapást megelőzően hétszer találkozott az élvonalban a két gárda, ebből hatot a koronázóvárosiak nyertek, egyszer pedig döntetlen született.

Domináns játékot várt lányaitól Deli Rita, amelyből az első negyedórában nem sok valósult meg. Nascimento és Pálos-Bognár Barbara gólpárbaja ugyan izgalmas találkozót vetített előre, de ehelyett inkább küzdelmet, mintsem látványt kaptunk. A budaörsiek kemény védekezése nagy kihívás elé állította a vendégeket, a túloldalon pedig Györkös Rebeka babonázta meg a Moyra támadóit. A Pest megyeieknél is megforduló kapus több ziccer mellett két hetest is hárított, így történhetett meg az, hogy akcióból 18 percig nem tudott betalálni a hazai alakulat. Az exfehérvári Sipeki Flóra is tette a dolgát a vendéglátók ketrecében, de egy jó szériával így is öt góllal meg tudott ugrani az FKC. Neki is vetkőztek a tribünön a csapatukat idegenbe elkísérő RBD-ultrák, de ahelyett, hogy lezárta volna a meccset a Fehérvár, Pálos-Bognár bombája látótávolságon belül tartotta a Budaörsöt a szünetben, 10-13.

Györkös Rebeka a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a kapuban
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Gerháth Fanni révén a hazaiak kezdték jobban a második játékrészt, sőt, ha nincs Györkös, akár ki is egyenlíthetett volna Neukum Tamás brigádja. Bent ragadt az öltözőben az Alba, de Rózsás Josephine emberhátrányban is eredményes tudott lenni, így valamelyest visszaállt a világ rendje. Boldizsár Bianka és Jana Zsilinszkajtye folytatta a sormintát, majd Claudine Mendy is feliratkozott a góllövőlistára 45 perc játékot követően, 15-20. Ekkor azonban ismét megtorpant a látogató, olyannyira, hogy hét perccel a vége előtt már csak egy volt közte (19-20). Rózsás megint villant egyet, de Braun Laura és Hajduch Csenge nem hagyta annyiban a dolgot. Közben Györkös Ert Rebeka büntetőjét is semlegesítette – előbbi egyértelműen a mezőny legjobbjává lépett elő. Mendy és a 11 találatig jutó Nascimento keze nem remegett meg a legvégén, így, ha nehezen is, de győzött az Alba Fehérvár.

Deli Rita: – Kiváló kapusteljesítmény akadt mindkét oldalon, talán a helyzetkihasználásunk nehezítette meg legjobban a dolgunkat. Izzadságszagú győzelmet arattunk egy olyan meccsen, ahol többször kerültünk hullámvölgybe, a két pont megszerzéséért viszont gratulálok a lányoknak!

Györkös Rebeka: – Hiába játszottunk egykori csapatommal, én ugyanúgy készültem a héten, mint bárki más ellen. A heteslövőket mindig kielemezzük, szerencsére, amire számítottunk, az most be is jött. Nem tudom, miért vannak gyengébb periódusaink egy mérkőzés során, de a szurkolók sokszor átlendítenek minket a holtponton. Szeretnénk minél előbb végezni a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában