Hazai világbajnokságon remekeltek

2018.12.20. 18:16

Kempós érmek születtek itthon

A United World Sport Kempo Federation által szervezett hazai világbajnokságon parádés eredményeket értek el megyénk kempósai.

Dévai Nándor Csaba

Kelemen Benjámin egy aranyat és két ezüstöt szerzett Fotó: DHKSE

Nem kevesebb mint hat aranyérmet, tizenhárom ezüstöt és nyolc bronzérmet szerzett a bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület a Budakalászon zajló világbajnokságon. A Metzger Antal, Farkas Zoltán, Piros Béla által edzett kempósok már a verseny első napján pástra léptek, Jurasek Balázs révén pedig rögtön világbajnoki címet ünnepelhetett az egyesület küldöttsége. Tavalyi címét megvédve fegyveres formagyakorlatban lett a legjobb, földharcban szintén aranyérmet ünnepelhetett, valamint point sparing kategóriában ezüstérem került a sportoló nyakába.

Kelemen Benjámin egy aranyat és két ezüstöt szerzett
Fotó: DHKSE

Másik korcsoportban, de szintén földharcban Kelemen Adrián és Kelemen Benjámin ugyancsak aranyérmet ünnepelhetett, míg Bajler Regina Luca fegyveres formagyakorlata ért aranyat a pontozóknál. Járfás Flóra a magyarok számára igen kedves földharc kategóriában bizonyult a legjobbnak, ő is aranyéremmel térhetett haza. A point sparing döntőjéhez este negyed tizenegykor hívták fel a pástra Kormos Katát, aki ebből kifolyólag nem volt ereje teljében. Az aznap már két, összesen négy ezüstérmet szerző versenyző sajnos a döntőben alulmaradt portugál ellenfelével szemben, de az általa elért eredmények természetesen így is hatalmas boldogságra és büszkeségre adhattak okot edzőinek.

A megmérettetés harmadik napján a felnőtt korcsoporté volt a főszerep, ahol Jász Kristóf a rumble sparing küzdelmeiben ért el második helyezést. A hazai rendezésű világbajnokságnak volt még egy számunkra kedves eredménye is, ugyanis a magyar különítmény végzett az országok közötti éremverseny első helyén. Ehhez természetesen jelentős mértékben járult hozzá a DHKSE által gyűjtött szép számú érem, ami egyben azt is megmutatta, hogy nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is rendkívüli eredményeket tudnak elérni megyénk kempósai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában