párbajtőrözők női versenyében

2018.12.23. 22:12

Fehérváriak a bajnokok között

Két székesfehérvári hölgy is felnőtt párbajtőr-bajnoknak vallhatja magát, holott a csapatok aranyérmét az OMS-Tata nyerte.

Ferencz Balázs

Tata a vívósport vidéki fellegvára. Az év végére maradt a felnőttek országos kard-, tőr-, párbajtőr-csapatbajnoksága, melyen szinte egyeduralkodóak voltak a budapesti gárdák. Csupán a párbajtőrözők női versenyében állhatott a dobogó legfelső fokára vidéki csapat. A fináléba sorozatban ötödször bejutó, s ott címvédőként pástra lépő OMS-Tata csapatában szerepelt, s forgatta kiválóan fegyverét az a Büki Lili, aki 16 évesen veszi fel a versenyt a felnőtt mezőnnyel. A korosztályos versenyeken rendre a legjobbak között végző fehérvári lány már jó ideje a tatai egyesület tagja. Volt egy vendégvívója is a bajnoknak. A Volán Fehérvár kiváló öttusázója, Kovács Sarolta gyakorlásképpen szokott indulni a vívók országos bajnokságán. A pentatlonisták idei legjobb női versenyzőjévé választott Kovács Sarolta nem vallott szégyent a profi párbajtőrözők között. A Büki Lili, Gnám Tamara, Kovács Sarolta, Kun Anna összeállítású Tata csapata 45-35-re verte a döntőben a BVSC vívóit.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában