megvan a válogatott

2018.09.05. 22:17

Párosban küzd a Davis-kupán Borsos Gábor

A Siófok Spartacus-Bregyó TE teniszezője is ott lesz a Csehország elleni budapesti osztályozón.

Nagy Péter

Borsos Gábor a csehek ellen bizonyíthat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Köves Gábor, a magyar férfi teniszválogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a csapatot, amely szeptember 14. és 16. között a Lurdy Ház parkolójában kialakított arénában fogadja a cseheket. A hazaiak legnagyobb hiányzója, a honi szövetséggel összetűzésbe kerülő, a világranglistán 40. Fucsovics Márton. Mint ismert, 2017 őszén, 21 év után éppen Fucsovics vezetésével jutott fel a világcsoportba a nemzeti együttes, de februárban legjobbjaink 3–2-re kikaptak a tavaly döntős Belgiumtól. A legmagasabban jegyzett magyar játékos hiányában Balázs Attila, Valkusz Máté, Piros Zsombor és Borsos Gábor néz farkasszemet a világsztárjukat, Thomas Berdychet nélkülöző vendéggárdával.

Borsos Gábor a csehek ellen bizonyíthat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A meccsnek nem igazán lesz tétje (annak ellenére sem, hogy ez egy osztályozó a bennmaradásért), mivel a nemzetközi szövetség által létrehozott változásoknak köszönhetően jövőre Magyarország biztosan ott lesz a világcsoport 24 alakulata között. A csehek a következő négyessel érkeznek a magyar fővárosba: a Jirí Vesely (87.), Lukás Rosol (198.), Adam Pavlásek (210.) és Roman Jebavy (párosban 55.) alkotta kvartett a győzelemért száll harcba jövő héten. – Ki lehet jelenteni, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei – mondta Köves Gábor. – A Davis-kupában nagyon kevés tapasztalattal rendelkező teniszezőkkel állunk ki. A tervek szerint a két fiatal, Piros Zsombor és Valkusz Máté játssza az egyeseket, míg a két rutinosabb játékos, Balázs Attila és Borsos Gábor a párost. Borsost és Valkuszt a múlt héten a Székesfehérvár Open elnevezésű, 25 ezer dollár összdíjazású salakos tornán, testközelből láthatta a koronázóvárosi közönség. A fehérvári versenyt előbbi nyerte, a bregyós sportoló pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában