ITF Pro Circuit

2018.08.31. 20:56

Elődöntőben a magyar teniszezők

A 25 ezer összdíjazású ITF Pro Circuit nemzetközi salakos tenisztornán a pénteki napon már a negyeddöntőket rendezték, párosban pedig győztest hirdettek.

Krebsz András

Borsos Gábor a 7. kiemelt Gijs Brouwert búcsúztatta

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A két állva maradt magyar játékos közül a tornagyőzelemre hajtó Valkusz az első szettben hamar brékhátrányba került (1:3), ám sikerült visszakapaszkodnia, sőt a vezetést is átvette (6:5). A zsinórban tizenegy pontot szerző Valkusz végül behúzta a játszmát. A második szettben a magyar játékos került előnybe (2:1), amit aztán végig meg is őrzött. A fehérvári Borsos Gábor rögtön brékkel nyitott a harmadik helyen kiemelt Maamoun ellen, aki 3:3-nál beérte a magyar teniszezőt, de a végén Borsos örülhetett. A második játszmában egalizált az egyiptomi, majd az idegtépő döntő szettet is megnyerte.

Szombaton az elődöntőkre kerül sor, Valkusz a francia Doumbiával mérkőzik meg.

Eredmények (negyeddöntő): Valkusz Máté (1.)–B. Santanna (brazil, 5.) 7:5, 6:3; K. M. Maamoun–Borsos Gábor (egyiptomi, 3.) 4:6, 6:3, 7:5; J. Sels (holland, 2.)–L. Klein (szlovák, 8.) 6:2, 6:4; S. Doumbia (francia, 6.)–A. Erler (osztrák) 6:3, 1:6, 6:3; Páros (döntő): Gijs Brouwer/Jelle Sels (hollandok, 4.)–Gödry Levente/Nagy Péter (3.) 6:7, 6:3, 10:5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában