Szajkó Liliána, Horváth Árpád és Penzer László is győzött

2018.07.19. 08:56

Fejér megyei fogathajtó sikerek Zombán

Három kategóriában is Fejér megyei győzelem született a zombai nemzeti fogathajtó versenyen. Aranyérmes: Szajkó Liliána (Iszkaszentgyörgy), Horváth Árpád (Perkáta) és Penzer László (Seregélyes). Bronzérmes: Érsek Anett (Cece).

V. Varga József

Szajkó Liliána (Idős Jámbor Vilmos LSE) a hazai Európa-bajnokságra készül

Fotó: Fogathírek

A nemzeti fogathajtó viadal megyei eredményeiről Gosztola József, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának elnöke és Csuti Péter, a szakág elnökségi tagja számolt be lapunknak.

A fiatal hajtók póni egyesfogat kategóriájában három megyei kötődésű versenyző is starthoz állt. Érsek Anett (Cecei LE), Szajkó Liliána (Idős Jámbor Vilmos LSE) és Palkovics Dávid (Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület) is az augusztusi, Kisbér-Ászáron megrendezendő gyermek, junior és fiatal fogathajtók Európa-bajnokságára készülve vett részt a versenyen. Az év korábbi eredményei alapján Palkovics Dávid volt többek szerint a kategória esélyese, őt azonban a maratonhajtást követően – egy azóta is vitatott állatorvosi döntés következtében – kizárták. Az első helyet végül Szajkó Liliána szerezte meg, Genzwein Marina (Lovasakadémia SC) a második, Érsek Anett pedig a harmadik helyen végzett.

Szajkó Liliána (Idős Jámbor Vilmos LSE) a hazai Európa-bajnokságra készül
Fotó: Fogathírek

A B kategóriás kettesfogatok mezőnyében több éves kihagyást követően ismét bakra szállt Horváth Árpád (Perkáta SE), a korábbi években versenyeken résztvevő ifj. Horváth Árpád ezúttal a segédhajtói feladatokat látta el. Horváth Árpád már a díjhajtást követően rögtön az élre állt, a maratonhajtásban második lett, akadályhajtásbeli első helyével pedig az összetett verseny első helyét is megszerezte Sipos Zoltán és Baranyai Géza előtt, ezzel rögtön az országos kvalifikációs bajnokság negyedik helyére lépett előre.

Az A kategóriás kettesfogatok mezőnyében Penzer László (Seregélyesi LC) két fogattal is starthoz állt. Második számú fogatával a díjhajtásban és a maratonhajtásban is a második helyet szerezte meg, az akadályhajtásban viszont győzni tudott, s ezzel megszerezte az összetett verseny első helyét, megelőzve Farkas Lászlót és Hartmann János Zsoltot. Ezzel az eredményével Penzer László átvette a vezetést Hódi Károlytól az A kategóriás kettesfogatok országos kvalifikációs bajnokságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában