lelkes sportolók

2018.04.05. 12:33

Amatőr klub bajnokságokat tartanak a dartsosok Fejér Megyében

Szerencsére a darts egyre nagyobb népszerűségnek örvend nemcsak az országban, hanem Fejér megyében is.

A közelmúltban jó néhány új amatőr klub kezdte meg a működését, többek között Pusztaszabolcson, Seregélyesen és Sárbogárdon. A három klub között az utóbbi pár hónapban remek kapcsolat szövődött, és felmerült a gondolat, hogy szervezni kellene egy amatőr klubok közötti csapatbajnokságot.

Forrás: Bartók József

A gondolatot tett követte, és március 31-én, Sárbogárdon az S180 klub székhelyén megrendeztük az első fordulót. A sorozat lényege, hogy tanuljunk egymástól, megosszuk egymással a gondolatainkat, ötleteinket. Hiszen a cél közös: a darts népszerűsítése a megyében, illetve azon túl.

Forrás: Bartók József

Mindhárom csapat 6-6 fővel vett részt a megmérettetésen. A verseny további két fordulóval fog folytatódni, a következőt Pusztaszabolcson, április 28-án a dArcok székhelyén rendezzük meg, az utolsó fordulót, az „Ítélet Napot” pedig Seregélyesen, május 13-án, a DartSereg székhelyére szervezzük.

Forrás: Bartók József

Minden fordulóban 36 meccset játszanak a csapattagok, mindenki játszik mindenkivel az első fordulóban. Két nyert legig tart a dupla kiszállós játék, a következőben már 4 leges mérkőzéseket láthatunk. Az első forduló remek hangulatban zajlott, izgalmas mérkőzések és szép dobások követék egymást, számos 140+ dobás és 100 közeli kiszálló született.

Forrás: Bartók József

Az első fordulón a Seregélyesi DartSereg csapata gyűjtötte a legtöbb pontot, őket szorosan követi a Sárbogárdi S180, és némi előnyt hagyva a dArcok Pusztaszabolcs csapata zárt az elő kellő harmadik helyen.

Forrás: Bartók József

A jövőben a terveink közt szerepel, hogy bővítjük a csapatok számát, más megyei települések csapataival.

dArcok Pusztaszabolcs

DartSereg, Seregélyes

S180, Sárbogárd

Szerző: Bartók József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában