Ötszázan álltak rajthoz

2018.03.07. 21:41

Hóban, fagyban futottak Gánton a második terepfutáson

Nemzetközi mezőny gyűlt össze a hétvégi Gánt Trail terepfutó-versenyen.

Nagy Péter

Elrajtolt a terepfutók mezőnye a gánti versenyen

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A terepfutók számára ideális talajon bonyolították le a gánti megmérettetést, a hóval borított pályán ötszázan mérték össze tudásukat 13 és a 25 kilométeres távokon. A hosszabb szakaszon a szervezők az időjárás miatt hat órára növelték a szintidőt a rajt előtt. A faluközpontból rajtoló kihívást több külföldi induló is teljesítette, Szingapúrból, Iránból, Szlovákiából, Franciaországból, Olaszországból és Németországból is érkeztek próbázók a Fejér megyei településre. A leginkább a Marsra hasonlító egykori bauxitbányából ugyan nem sok mindent észlelhettek a sportolók, de többeknek így is pazar élményt nyújtott a verseny útvonalához tartozó különleges környezet.

Elrajtolt a terepfutók mezőnye a gánti versenyen
Fotós: Pesti Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

A 220 méteres szintkülönbséget tartalmazó 13 km-es etapon címvédésre került sor, ezen a távon a székesfehérvári Alba Triatlon SE kötelékébe tartozó Dévay Márk bizonyult a legjobbnak 58 perc 3 másodperces idejével. Második helyen Dévay öccse, Zsombor ért célba, több mint egyperces hátránnyal. A dobogó legalsó fokára Katona János fért oda 1:04:05-ös idejével. A nőknél Nagy Rita volt a leggyorsabb 01:16:38-cal, megelőzve Lehoczky Nikolettet (01:18:11) és Szabó Juditot (01:20:06).

A 460 méteres szintkülönbséggel bíró 25 kilométeres távot a Mecsek Maraton Team versenyzője, Nedjalkov Balázs nyerte, a pécsi úriember két óra alatt teljesítette a próbát. Az ARAK-os Kiffer Gyula 02:04:09-es ideje a második helyre volt elég, a harmadik pozícióban Janota Zoltán végzett a Nagyatádi Triatlon SE-ből 02:05:38-cal. A hölgyeknél kevesebb mint nyolc másodperc döntött az első három helyezésről. Itt Herczog Anna (02:24:08), Prokopp Erzsébet (02:24:14) és Bóla Emília (02:24:15) volt a sorrend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában