Kezdésnek ezüstérem

2018.02.14. 19:30

A vívóegyesület új sportolója remekelt a kadet bajnokságon

Alig néhány hónapja működik, s már egy ob-ezüsttel büszkélkedhet az Alba Regia Vívó Akadémia SE.

Ferencz Balázs

vívas

Fotó: ARVA SE

2017 végén, 12 versenyzővel kezdte meg működését az Alba Regia Vívó Akadémia Sport Egyesület. A klub legfiatalabb vívója 2003-as születésű, a legidősebb pedig az 1965-ös Kovács László, aki vezetőedzőként irányítja az egyesület szakmai munkáját. A sportberkekben „Bagoly” névre hallgató vívómester korábban öttusázott, majd edzőként vívókluboknál és pentathlonisták mellett is dolgozott. Az Alba Öttusa SE sportolóit most is tréningezi, ugyanakkor a graz-i GFU vívóit is irányítja. Az Alba Regia a Volán Fehérvár öttusa-szakosztályának vívótermében gyakorol. Az egyesület célja, hogy – akár a klubok együttműködésével – minél nagyobb vívóbázist alakítson ki, mert a párbajtőrözők csak az asszók tengerében tudnak fejlődni, így lehet minőségi versenyzőket nevelni. Az új fehérvári egyesület hírére több, a koronázóvárosban már korábban sportoló, majd más településeken folytató vívó is visszatért, mint például Kollár Kincső, vagy Demény Kata. A múlt hétvégi kadet országos bajnokságon a két lány a legjobb 32 között búcsúzott, azonban a fiúk mezőnyében ketten is brillíroztak a „albaregiások” közül.

Az ezüstérmes Kovács Gergely (b), és Háder Roland között edzőjük, Kovács László Fotó: ARVA SE

A még serdülő korú, 15 esztendős Kovács Gergely két vereséggel kezdett a magasabb korosztályban, az ifiknél, majd 4-2-es mutatóval zárta a csoportküzdelmeket. Az egyenes kieséses szakaszban menetelt, zsinórban öt 15 asszós mérkőzést nyert meg, s csak a döntőben szenvedett vereséget a magyar bajnok Nagy Marcelltől. A verseny végére elfáradó Kovács Gergely szerezte tehát az egyesület történetének első medálját, egy ezüstérmet.

Háder Roland pechjére épp klubtársával találkozott a negyeddöntőben, így az egyre jobb formában vívó fiatal fehérvári párbajtőröző a nyolcadik helyen zárt az ob-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában