Katowicében játszanak

2018.02.15. 20:29

Hét fehérvári a hokikeretben

Jarmo Tolvanen, a jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya és stábja kihirdette a katowicei EIHC-tornára utazó 27 tagú válogatott keretet.

Káldor András

dda

Jarmo Tolvanen, ahogy korábban ígérte – szerdán este, a délutáni egymás közötti játékot követően megnevezte a szűkített, utazó keretet, melyből kiesett Bálizs Bence és Kiss Bence kapusok, Hruby Gellért és Vojtkó Mátyás hátvédek, továbbá a csatárok közül Léránt René. Az már korábban eldőlt, hogy ketten, Nagy Krisztián és Bartalis István sérülés miatt nem lehetnek ott társaikkal. Az UTE bekkje, Nagy Nilan, valamint a Dunaújvárosi Acélbikák fiatal támadója, Odnoga Mátyás pedig újoncként Lengyelországban mutatkozhat be a legjobbak között.

Válogatottunk a Tüskecsarnokban másfél éve 3-2-es vereséget szenvedett Kazahsztán legjobbjaitól Fotó: Kricskovics Antal

– Két nagyszerű napot töltöttünk együtt a kerettel. Az alapokon, a játékrendszeren dolgozunk, néhány új ötletet próbálunk ki. Sajnos ketten megsérültek, ez sosem jó a szezonnak ebben a szakaszában. Remélhetőleg semmi komoly, de úgy döntöttünk, jobb őket most itthon hagyni, hogy legyen idejük felépülni. Az összes új játékossal elégedett vagyok. Már ismertem őket, de most jó volt őket így is látni. Mindenki jó benyomást tett rám, ám nem vihetünk el mindenkit a tornára. Az új játékosok szerepelnek a jövőbeni terveinkben – fogalmazott Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a kerethirdetés után.

A keretben a Fehérvár AV 19-ből heten kaptak meghívást: Rajna Miklós, Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Erdély Csanád, Reisz Áron, Sárpátki Tamás és Vincze Péter.

Válogatottunk pénteken 16.30-kor Kazahsztán, szombaton 16.30-kor Olaszország, vasárnap 19.15-kor pedig a lengyelek ellen lép a katowicei csarnok jegére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában