Az elődöntőig menetelt

2018.01.29. 20:49

Czipó Vivien remekelt a romániai versenyen

Harmadik helyen végzett a fehérvári dartsos a Romániában megrendezett darts fesztivál szombati versenyén.

Nagy Péter

Czipó Vivien

Pazar hétvégét tudhat maga mögött a székesfehérvári Czipó Vivien, akit csak a női világelső, Deta Hedman tudott megállítani kétszer is a román fővárosban lebonyolításra kerülő darts versenyen. A Sport DC fiatal üdvöskéje előbb a görög Chatzi Margeta ellen nyert 4-2-re, majd a bolgár Nadya Gergovát búcsúztatta 4-1-gyel. A tábladöntőt a holland Anneke Houben ellen vívta Czipó, aki 4-1-es győzelemmel vette ezt az akadályt is, és jutott a legjobb nyolc közé. Az angol Kirsty Hutchinson már 3-2-re vezetett az U18-as Eb-győztes ellen a negyeddöntőben, de a fehérvári dartsos megfordította a meccset és 4-3-mal ő került a legjobb négy közé. A fináléba jutásért a későbbi győztes Deta Hedman túl nagy falatnak bizonyult, Czipó vereségével a harmadik helyen zárta a torna első napját.

Czipó nagyszerűen szerepelt Bukarestben
Fotós: Ziegenhám

Vasárnap egy bolgár és egy angol versenyzőn jutott túl a Fejér megyei tehetség, aki a nyolc között szombati ellenfelével, Hedmannal találkozott újból. Szoros mérkőzésen ismét a brit nyert, így Czipó kilencedikként zárt a második napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában