két súlycsoportban is esélyes volt

2017.12.18. 10:00

Nem sikerült történelmet írnia Törtelinek a Boxgálán

A fehérvári ökölvívó egyszerre két súlycsoport magyar bajnoki címét is birtokolhatta volna. Szabó Zoltán derekára került fel a kisváltósúly magyar bajnoki öve a tízmenetes találkozót követően.

Nagy Péter

Rendkívül látványos összecsapást hozott a székesfehérvári Magyar Ring Profi Boxgála főmérkőzése pénteken, ahol a hazai közönség előtt bunyózó Törteli Balázs (14 győzelem, 1 vereség) pontozással maradt alul a budapesti Szabó Zoltánnal (18 győzelem, 9 vereség) szemben. A váltósúly regnáló uralkodója, Törteli a históriás könyvekbe is beírhatta volna a nevét, hiszen arra még nem volt példa a honi ökölvívásban, hogy egy bokszoló egyszerre két súlycsoportban is birtokolja a bajnoki övet.

A jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező Szabót már az első menetben sikerült megcsípnie Törtelinek egy remek kombinációt követően, azonban a Fejér megyei sportoló bal szemöldökén keletkezett sérülés is jelezte, hogy itt bizony kemény csata várható. A súlycsoportváltás ellenére remek fizikai adottságokkal rendelkező Törteli nem tudta a tőle megszokott nagy iramot diktálni. Nyikovics Gábor tanítványa ugyan folyamatosan kereste a lehetőséget, hogy megüthesse budapesti ellenfelét, Szabó látványos elhajlásai viszont sokat kivettek a 25 éves ökölvívó erejéből. A nyolcadik menetet a fővárosi versenyző nyerte, a mérkőzés végét viszont a székesfehérvári bokszoló bírta jobban.

A döntetlen szagú találkozón a bírák a hazai szimpatizánsok legnagyobb meglepetésére 95:95 91:99 94:96 arányban Szabó Zoltánt látták jobbnak, aki így a profi karrierje 28 fellépésén megszerezte a kisváltósúly magyar bajnoki övét.

Törteli (fehérben) keményen megdolgozta ellenfelét Fotó: Pesti T.

Az est másik helyi vonatkozású összecsapásán a szintén kisváltósúlyú Márton Balázs (3 győzelem, 1 vereség) a román Nicolae Dragost (1 győzelem, 8 vereség) a harmadik menetben kiütötte.

A harmatsúlyú Horváth Zoltán – szintúgy a megyeszékhelyről –, Kanalas Dávid (15 győzelem, 20 vereség) elleni második profi találkozóján is megőrizte hibátlan mérlegét.

A végén Szabó (pirosban) kezét emelték a magasba Fotó: Pesti Tamás

A nagyváltósúlyban még veretlen Berki Ferenc tizedik profi meccsén rendkívül kiegyensúlyozott bokszolással győzte le a grúz Jemal Shalamberidzét, míg a cirkálósúlyú magyar bajnok, Darmos József a marokkói Yassine Habachival hatmenetes küzdelemben döntetlent ért el.

A középsúlyban Európa-bajnoki címmel rendelkező Bacskai Balázs a nála öt kilogrammal nehezebb olasz Alex Marongiut ellen nyert egyhangú pontozással nyolc menetben.

A színvonalas gála keretében 12 találkozót rendeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában