Szikora János rendezése a fővárosban

2024.05.24. 18:00

A Nemzetiben is telt ház fogadta A kőszívű ember fiait

Vendégelőadásként érkezett a budapesti Nemzeti Színház színpadára a fehérvári teátrum nagy sikerű előadása, a Szikora János rendezte A kőszívű ember fiai.

Héjj Vivien

Az előadás utáni pillanatokban Szikora János rendező is gratulált a teljes stábnak

Fotó: Torma Sándor

A fővárosban is telt házas közönség előtt vitte színre a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata A kőszívű ember fiait. Jókai Mór regényének színpadi adaptációját Selmeczi Bea dramaturg és Szikora János közösen készítette el. Szikora az előadás kapcsán elmondta, a 19. században játszódó történet Magyarország társadalmi megosztottságáról szól, az ország szétszakadt állapotát mutatja be a Baradlay család és az őket körülvevő karakterek életén keresztül.

A Nemzeti Színház színpadát is meghódító, kitörő sikert elérő előadás után a budapesti teátrum képviseletében Kulcsár Edit dramaturg fogadta a fehérvári társulatot, s gratulált a csodás előadáshoz, valamint örömét fejezte ki, hogy a járvány után ismét megmutatkozhatnak vidéki előadások a Nemzeti Színház színpadán.

A kőszívű ember fiait jelen évadban még nyolc alkalommal láthatja a fehérvári közönség a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában