A tárlat ingyenesen megtekinthető

2024.05.15. 11:00

A múlt letűnt világa és a jelen sokszínűsége – megnyílt Szabó Noémi festőművész kiállítása

Egy lehetséges múlt és a jelen képei találkoznak a Szabó Noémi művészi sokszínűségét bemutató tárlaton, mely ezúttal a Köfém Művelődési Házban kapott helyet. Az „INTRO/VÉNA” címet viselő tárlat június 4-ig várja a művészetkedvelőket.

Héjj Vivien

A fehérvári festőművész, Szabó Noémi tárlatát a Köfém Művelődési Házban láthatják az érdeklődők

Fotó: Fehér Gábor

A Kortárs Művészeti Fesztiválhoz kapcsolódva, ám időbeli határain kívül nyílt meg a fehérvári festőművész, Szabó Noémi legújabb, „INTRO/VÉNA” című kiállítása a Köfém Művelődési Házban.

A tárlat megnyitója előtti percekben egy különleges, improvizációs táncszínházi produkciót láthattak a jelenlévők: Fodor Réka zenész és Grecsó Zoltán táncművész a zene és a tánc párbeszédével, a kiállított festmények által kapott inspirációt felhasználva hoztak létre egyedi vizuális élményt.

A produkció után Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, s örömét fejezte ki, amiért egy kortárs és nem mellesleg fehérvári kötődésű alkotó munkáiból nyílhatott kiállítás. Az intézmény igazgatója felidézte: Szabó Noémi a Tóparti Gimnázium grafika szakán végzett, ahol mások mellett olyan művészektől tanulhatott, mint Végvári Beatrix és Pinke Miklós. Az alkotó tagja a Székesfehérvári Művészek Társaságának, munkái rendszeresen láthatóak a társaság tematikus tárlatain.

Az érzelemgazdag kiállítást Bokros Judit író ajánlotta a közönség figyelmébe, aki elképzelve Noémi alkotómunkájának folyamatát, így fogalmazott: „A festőművész a vászna előtt áll. Kezében ecset, kés vagy egyéb eszköz, amellyel majd elkészíti a képet. A festőművész határozott, tudja mit akar, tudja mi kerül az anyagra, a vászonra, farostra, egyéb hordozófelületre, és tudja, mivel szeretne dolgozni: festékkel, akrillal, vegyes technikával, különféle, a kívülálló számára varázslatosnak ható módszerrel, eszközzel. Tudja, hogy hová, milyen világba szeretné bevezetni majd a nézőt, mit szeretne adni, megmutatni magából.”

A kiállított alkotások – tette hozzá Bokros Judit – melegséggel teli gyermekkorról, családi életről, szeretetteljes párkapcsolatról, bensőséges kötődésekről, a természet szépségéről, gazdagságáról mesélnek a látogatóknak. Ahogy a minket körülvevő világban, úgy az egyes képeken is felfedezhető némi disszonancia, és egyszerre érinti meg a nézőt a múlt, a mítoszok már letűnt világa, a jelen sokszínűsége és a várható jövő idegensége.

A kiállítás június 4-ig megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében, a belépés díjtalan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában